JJK ja Jippo tasasivat pisteet maalikkaassa kamppailussa

06.04.2014

Ketut pelasivat lauantaina vauhdikkaan harjoitusottelun yhtä lailla Ykkösessä pelaavaa Jippoa vastaan. JJK oli niskan päällä läpi kamppailun ja siirtyikin jo turvalliseen 2-0 johtoon, mutta muutaman lipsahduksen johdosta ottelu kääntyi lopulta 2-2 (0-0) tasapeliin.

Viininpunainen kotijoukkue otti ohjakset haltuunsa heti alusta saakka ja vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä kohti Pohjois-Karjalasta kirmanneiden vieraidensa maalia. Hyökkäyskaksikko Antto Hilska ja Aleksis Lehtonen pelasivat lukuisia kertoja erinomaisesti yhteen, mutta verkon venyttelyä saatiin odottaa ottelun 53. peliminuutille jolloin Hilu pisti Tommi Karin laukauksesta kimmonneen paluupallon varmasti oikeaan osoitteeseen. Maalintekijän viitta ei ehtinyt kauaa lepattamaan kun heti kolmen minuutin päästä sama mies niittasi päivän toisen osumansa, tällä kertaa kulmapotkun seurauksena.

Pelivälineen pysyessä pääosin Ketuilla mikään ei viitannut vierasjoukkueen nousemiseen, mutta näin vain Jippo-laituri Miles Byass pääsi kuin varkain kaventamaan 73. minuutilla. Sama valitettava herpaantumisen hetki toistui vain muutamaa minuuttia ennen täyttä peliaikaa kun Antti Maltsin tuli ulosajetuksi rangaistusalueella suorittamansa liukutaklauksen ja tästä seuranneen päivän toisen varoituksensa johdosta. Virheestä vihelletyn rangaistuspotkun upotti Petteri Rönkkö ja näin lopputuloksena seisoi maalien muodossa tasainen 2-2.

Takaiskumaaleista huolimatta harjoitusottelu osoitti JJK:n pelissä paljon erittäin hyviäkin elementtejä. Kettuonnistujista on nostettava kaksi maalia iskeneen Hilskan lisäksi esille etenkin Joona Itkonen, joka nimellisestä topparin statuksestaan huolimatta pelasi erittäin varmaotteisesti laitapuolustajan paikalla. Myös Aram Hasanzada oli jälleen erittäin vaarallinen laidallaan ja Robert Taylor taas tuttuun tapaan kapellimestaroi kettujen keskikenttää hämmentävän hienolla pelivälineen ja -kentän hallinnallaan.

JJK:n seuraava harjoitusottelu pelataan tulevana lauantaina 12.4. klo 14:00 Vehkalammella ja vastassa on Etelä-Savon ylpeys Mikkelin Palloilijat.