JJK-TPS: Juhannuksen kuuma päätös!

23.06.2013

23-patu-loisti

Juhannus päättyy mitä mainioimmalla tavalla, kun JJK saa aurinkoiselle Harjulle vieraakseen TPS:n Turusta! Joukkueet ovat ehtineet kohdata vuoden varrella jo useammankin kerran, mutta nyt vuorossa on ensimmäinen taistelu Jyväskylässä.

Liigakauden ensimmäinen kohtaaminen toukokuussa Veritas stadionilla päättyi rangaistuspotkuosumalla kotijoukkueen hyväksi 1-0. JJK hallitsi ottelua ja oli selvästi vahvempi, mutta ei onnistunut toimittamaan palloa maalia vartioineen Jukka Lehtovaaran selän taakse ja niinpä pisteet jäivät Turkuun – ja nyt on revanssin paikka!

JJK:n ja TPS:n välillä on nähty tosin runsasmaalisempiakin otteluita – ja kohtaamisissa on usein nähty dramatiikkaa ja tapahtumia aivan viime sekunneille asti. Kauden kaikki aikaisemmat kohtaamiset – kolme Liigacupissa ja yksi Liigassa – ovat olleet varsin tasaisia ja päättyneet yhden maalin marginaalilla.

Viime vuonna vastaava kohtaaminen Harjulla käytiin keskellä JJK:n tiukkaa europelirypistystä. Tuolloin JJK nappasi hellesäässä komean voiton vieraistaan 2-1-lukemin Antto Hilskan ja Babatunde Wusun maaleilla.

TPS:n paidassa kahteenkin otteeseen liigassa esiitynyt Wusu on osunut vanhaa seuraansa vastaan jo useammankin kerran. Niinikään ex-tepsiläiset Jani Virtanen ja Mikko Manninen ovat turkulaisia rankaisseet, Jukka-Pekka Tuomasella maalitili sen sijaan on vielä TPS-otteluissa avaamatta. Myöskään nyt TPS:n paidassa nyt pelaava JJK:n ex-kippari Mikko Hyyrynen ei ole Kettupaitoja vastaan osunut, mutta pitää varmasti kotijoukkueen puolustuksen jälleen varpaillaan.

Ennen pientä juhannustaukoa JJK teki Lahteen lopulta turhaksi osoittautuneen reissun, kun FC Lahti rynnisti jälleen kerran Kisapuistossa rinnalle ja ohitse aivan ottelun loppuhetkillä pitäen pisteet lopputuloksella 2-1. Kettupaidat pelasivat kuitenkin todella vahvan ensimmäisen jakson ja menivätkin johtoon jo vajaan kymmenen minuutin kohdalla Jordi van Gelderenin liigauran kolmannella täysosumalla.

TPS taas nujersi ennen taukoa RoPS:n kotikentällään Hyyrysen ja Roope Riskin maalien turvin myöskin 2-1-lukemilla.

JJK menetti reisivammastaan toipuneen Eero Markkasen uudestaan telakalle IFK-ottelussa tulleen nilkkavamman takia, mutta Kettupaitojen iloksi sairastuvan ovi kävi myös toiseen suuntaan, kun Hilska liittyi mukaan joukkueen pelivahvuuteen FC Lahti-ottelun alla. Viime vuonna Hilskan TPS-ottelussa tekemä maali oli liigauran ensimmäinen ja nyt tuore ylioppilas on nälkäinen tekemään niitä lisää!

JJK otti edellisessä kotiottelussaan makoisan, kauden ensimmäisen kotivoiton 3-2-lukemin IFK Mariehamnista ja tunnelma Harjulla nousi ottelun loppua kohti huikeisiin sfääreihin – nyt tuolle fiilikselle lähdetään hakemaan jatkoa ja seuraavaa kotivoittoa!

Veikkausliigan 15. kierros: JJK – TPS, maanataina 24.6.2013 kello 18:30, Harjun Stadion, Jyväskylä

JJK:n kotiotteluiden viralliset Jälkipelit pelataan kaudella 2013 Revolutionissa. Käy hyödyntämässä ottelupäivän huipputarjous – ja tule kuuntelemaan ottelun jälkeen pelaajien kuulumisia!