JJK-IFK Mariehamn: Markkanen kaatoi jälleen IFK:n!

16.06.2013

jjk-ifk_kiitos_160613

Harjulla nähtiin sunnuntai-iltana draamaa kerrakseen, kun JJK nousi 0-1-takaa-ajoasemasta komeaan kotivoittoon! Dever Orgill aloitti maalinteon hetki ennen taukoa, mutta Babatunde Wusu toi kotijoukkueen tasoihin toisen jakson alussa. 64. minuutilla kentälle tulikin Eero Markkanen – ja loppu on historiaa: kuuden minuutin sisään kauden ensiesiintymisensä kotikentällään Markkanen teki kaksi maalia vieden JJK:n 3-1-johtoon. Orgill kavensi vielä vartti ennen loppua, mutta JJK piti pintansa ja otti komean nousunsa jälkeen kauden ensimmäisen kotivoittonsa lukemin 3-2 huikean kotiyleisönsä tuella!

Ensimmäisellä jaksolla pelin tempo oli verkkainen ja huippumaalipaikat jäivät vähiin. Peli eteni pääosin vierasjoukkueen hallinnassa, mutta Janne Korhonen pääsi maalillaan kuitenkin varsin vähällä, eikä kapteenilla ollut juurikaan keskityspallojen poimimista kummempia tehtäviä. IFK sai myös muutaman vapaapotkun iskuetäisyydeltä, mutta vetojen epätarkkuus, puolustuksen hyvä blokkaus ja viimeistään Korhosen torjunnat vesittivät tilanteet.

Jaksoa oli jäljellä vajaat kymmenen minuuttia, kun JJK pelasi kauniilla kuviolla pallon IFK-maaliin ohi Otso Virtasen. Benno Hanslianin, Jani Virtasen ja Babatunde Wusun näppäränä yhteistyönä värkkäämä maali kuitenkin hylättiin paitsiona.

Näytti vahvasti siltä, että tauolle mennään maalittomassa tasatilanteessa, mutta minuutti ennen taukoa vierasjoukkue iski. Korhonen torjui ensin Diego Assisin napakan vedon, mutta paluupallossa oli ensimmäisenä Orgill, joka tykitti pallon verkon perukoille ja näin tauolle mentiin saarelaisten 0-1-johdossa.

Tauolla JJK puri hammasta ja tuli toiselle jaksolle täysin eri peli-ilmeellä. Jo ensi minuutilla Kettupaidat veivät pelin väkisin IFK:n päähän ja pakottivat vieraspuolustuksen hätäisiin purkuihin.

Maaliakaan ei tarvinnut odottaa kauaa: puoliaikaa oli takana vain viisi minuuttia, kun kotiyleisö sai tuulettaa illan ensimmäisen kerran! Maalin takana oli jälleen tuttu kaksikko: Patrick Poutiainen veti takakulmaa kohti tulisen kudin, jonka Virtanen sai vielä torjuttua – mutta paikalla oli nopeimpana Wusu, joka niittasi pallon maaliin tasoittaen tilanteen!

Toisella jaksolla Harjua helli melkoinen kevätpuhuri sateineen, mutta Tunden tasoitusmaali sytytti kotiyleisön mahtavaan tunnelmaan! Myös pelaajat saivat maalista entistä enemmän virtaa ja maalin jälkeen näyttikin, että 2-1-maali on vain ajan kysymys.

Myös vierasjoukkue muistutti kuitenkin vaarallisuudestaan ja tunnin kohdalla Samu Nieminen yhdessä Korhosen kanssa blokkasi kulmapotkuksi IFK:n pahan, Patrick Byskatan juoniman vastaiskun. IFK saikin parikin kulmapotkua putkeen, mutta kapteeni Korhonen puolustuksensa tuella selvitti ne.

64. minuutilla Harjun yleisö sai nähdä kauan odottamansa hetken: maalintekijä Tunde poistui vaihtoon ja kentälle asteli vihdoinkin, ensimmäistä kertaa tällä kaudella reisivammastaan toipunut Eero Markkanen!

Kauan ei Iso-Eero ehtinytkään kentällä vanheta, kun tykitys alkoi! Vain neljän minuutin jälkeen Tuomas Latikan nappikeskitys löysi IFK:n boksista Markkasen, tämä otti pallon haltuun ja näppärällä laukauksella vei Kettupaidat 2-1-johtoon!

Tuskin olivat villeimmät maalijuhlat ehtineet alkaa laantua, kun lisää paukkui: vain kaksi minuuttia edellisestä oli kulunut, kun Markkanen väänsi väkisin pallon haltuunsa IFK:n pelaajien keskellä ja sijoitti sen tarkasti takatolpan juurelle – Virtanen IFK-maalissa oli ohitettu kolmatta kertaa, taululla komeilivat lukemat 3-1 ja Harju oli revetä riemusta liitoksistaan!

Markkanen jatkoi samalla murhaavaa saldoaan IFK:ta vastaan: Erzi on nähty maarianhaminalaisia vastaan kentällä neljässä ottelussa, minuutteja noissa on kertynyt yhteensä noin 270 – ja maaleja on paukkunut käsittämättömät seitsemän kappaletta!

jjk-ifk_erzi_osuu_-_taas_160613

IFK:n häkki heiluu – taas!

IFK kuitenkin laittoi kapuloita JJK:n juhlarattaisiin vartti ennen loppua. Pekka Lagerblom runnoi väkisin tiensä kohti JJK:n maalia ja alusti paikan Orgillille, joka niittasi Markkasen tapaan illan toisen maalinsa ja kavensi lukemiksi 3-2.

Illan synkin hetki nähtiin 77. minuutilla. Pystysyötön perään rynnännyt Markkanen syöksyi samaan palloon IFK-vahti Virtasen kanssa ja väänsi tilanteessa nilkkansa – Harjun uskomaton tunnelma katkesi kuin veitsellä leikaten, kun todellinen supervaihtomies Markkanen jäi maahan pitelemään tuskaisena nilkkaansa. Markkanen joutuikin tulemaan vaihtoon – loukaantumisen vakavuus selviää myöhemmin.

IFK painoi lopussa vahvasti peliä JJK:n maalille hakien tasoitusta – JJK kuitenkin taisteli kynsin ja hampain jokaisen Kettupaidan voimin! Yleisön mahtava tuki siivitti taistelun menestyksekkäästi aina hamaan loppuvihellykseen asti ja niin oli kauden ensimmäinen kotivoitto nähnyt päivänvalon!

Ottelussa rikottiin myös komea rajapyykki, kun Mikko Innanen liittyi harvalukuiseen joukkoon saatuaan tililleen huimaavasti jo 300. liigaottelunsa. Aktiivipelaajista vain KuPS:n Tero Taipaleella ja Rami Hakanpäällä on vyöllään enemmän liigapelejä, eikä kolmensadan kerhossa kautta aikainkaan ole kuin viitisenkymmentä pelaajaa. Inna myös rikkoi tuon komean rajan varsin varhaisessa vaiheessa ollen nykypelaajista eniten liigaotteluita tahkonnut 80-luvun kasvatti.

Seuraava koitos onkin vastassa jälleen alta aikayksikön: keskiviikkona 19.6. suuntana on Lahden Kisapuisto ja huipputärkeässä ottelussa vastassa juuri päävalmentajaansa vaihtanut FC Lahti.

Muikean kotivoiton koostetta ja Markkasen magiaa voi ihailla yhteistyökumppanimme Keskisuomalaisen sivuilta tästä linkistä: Video: JJK kukisti IFK Mariehamnin kotikentällään!

Lisää hovikuvaajamme Jussi Reinilän otoksia taas löytyy Facebook-sivuiltamme tämän linkin takaa: JJK vs IFK Mariehamn 16.6.2013 – Reilu kotivoitto!

JJK – IFK Mariehamn 3-2 (Wusu 50′, Markkanen 68′, 70′, Orgill 45′, 75′)

Korhonen; Virén (66′ Innanen), Reintam, Nieminen (v), Latikka; Hanslian, Poutiainen (v), Tuomanen, Manninen; Virtanen, Wusu (64′ Markkanen (80′ van Gelderen)).

Viljala, van Gelderen, Innanen, Järvinen, Taylor, Ahola, Markkanen.