Uutiset / 2007 / JJK:n B-nuorille tappio ja voitto

17.05.2007

JJK:n molemmat B-nuorten joukkueet pelasivat Helatorstaina Vehkalammella. B:n SM-karsintasarjan joukkue kärsi 1-2 tappion TiPS:lle ja B:n Ykkösen Pohjoislohkon joukkue voitti OLS:n 3-2.

Morte vei kotijoukkueen johtoon
SM-karsintasarjan ottelu oli tasainen vääntö. Molempien joukkueiden otteissa näkyi ottelun tärkeys sarjapaikan kannalta. Ensimmäisellä puoliajalla oli molemmilla paikkansa mennä johtoon, mutta puoliajalle mentiin 0-0 lukemissa.

Toista puoliaikaa oli pelattu 14 minuuttia, kun kotijoukkuetta hyvillä torjunnoilla pelissä mukana pitänyt maalivahti Valtteri Kairaluoma lähetti pitkän avauksen. Pallo pomppasi aina vierasjoukkueen maalialueelle asti ja ensimmäisenä palloon ehtinyt Morteza Hafas puski pallon yli TiPS:n maalivahdin ja JJK johti 1-0. Johto kesti kuitenkin vain hetken, kun vierasjoukkue teki kaksi maalia seitsemän minuutin sisällä kotijohdosta. Vierasjoukkue vei näin pisteet mukanaan etelään.

JJK:n B2:n vieraaksi saapui OLS Oulusta. OLS otti taitavana ja pelaavana joukkueena heti ottelun aloitteen käsiinsä. Käsikirjoitus oli selvä. OLS pyöritti ja JJK prässäsi ja iski vastahyökkäyksin. Ottelun 27 peliminuutilla JJK iski Juuso Rastaan antamasta kulmapotkusta 1-0 maalin, kun Pietari Olsbo iski irtopallon verkkoon. Pian perään OLS kumautti tasoituksen JJK-puolustuksen antamasta vastapallosta. Tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.

Heti toisen puoliajan alkuun OLS-puolustaja pujotteli läpi koko JJK-miehistön ja nosti pallon vielä maalivahti Jani Hiekankin yli ja tilanne oli 1-2. Mutta neljän minuutin kuluttua ottelun 51 minuutilla nosti Riku Ranttila JJK:n tasoihin ovelalla laukauksella suoraan ilmasta. Eikä mennyt kuin kuusi minuuttia kun kesken OLS painostukseni Eero Markkanen pyöritti OLS-puolustuksen solmuun ja sijoitti varmasti 3-2 numerot. Ottelun lopun JJK taisteli hienosti ja piti kuin pitikin johtonsa ottelun loppuun asti. ”Todella upea voitto pojilta ja ennen kaikkea mahtavan taistelun jälkeen. Me ei oikein pystytä hienoon syöttöpeliin, joten isketään omilla vahvuuksilla vastustajan heikkouksiin. Onneksi meiltä löytyy sellaisia maalintekijöitä kuin Pietu ja Eero. Myös keskikentällä Riku taistelihienon pelin”, valmentaja Pekka Olsbo mietti pelin jälkeen.