Ykkönen jatkuu jälleen – sunnuntaina HIFK:n vieraaksi

12.07.2014

jjk-pk-35_alkurinki_040614

JJK:n edustusjoukkue vietti viime viikon lomaa ja palasi harjoituksiin tällä viikolla. Tiukka treenirupeama huipentuu sunnuntaiseen vierasotteluun HIFK:n isännöimänä.

Edellisestä ottelusta on  Kettupaidoilla ehtinyt kulua parisen viikkoa: kesäkuun lopulla Harjulla pelatussa ottelussa JJK jäi lopulta viimesekunnin tasoituksella katkeraan 2-2-tasatulokseen kärkikolmikon Ilveksen kanssa. Sitä ennen taas nähtiin Vuosaaressa maukas kauden ensimmäinen vierasvoitto, kun Viikingit kaatui 2-3-tuloksella hyvävireisen, kaksi maalia viimeistelleen Mikko Mannisen johdolla.

– Loma teki hyvää ihan kaikille, fyysesti ja henkisesti – sai lepoa ja myös ajatuksia hetkeksi pois arjesta,  tuumaa kettuluotsi Juha Pasoja.

– Ja myös siihen arkeen palaaminen on onnistunut oikein hyvin. Vedettiin alkuviikko melko tiukasti, eikä missään vaiheessa ole  jätkissä näkynyt mitään vaikeuksia palata työntekoon. Toivottavasti saadaan sille työnteolle vielä kunnon palkinto sunnuntaina.

Aiemmilla kausilla JJK:n lomienjälkeiset ottelut ovat usein sujuneet varsin mollivoittoisesti, mutta päävalmentaja ei ole nyt huolissaan.

– Ainahan siinä on tietty haaste, että miten saadaan henkiseltä puolelta se lomavaihde vaihdettua jälleen pelivaihteelle. En kuitenkaan usko että tuota ongelmaa nyt tulee. Meillä on nyt joukkueessa sellaisia pelaajia, etten usko ottelun jäävän asenteesta kiinni.

Kettulauma on myös pysynyt hyvin terveenä.

Joona (Itkonen) ja Honar (Abdi) astuivat armeijan leipiin ja ovat siksi tästä ottelusta sivussa. Sevellä (Vielma) taas on pientä häikkää jalan kanssa ja hän huilaa tämän ottelun, samoin Järvisen Iiro on sivussa. Muutoin on miehistö iskussa.

2014-05-23_jjk-hifk_0023

Vastassa kova kotijoukkue

HIFK on sarjassa neljäntenä 21 pisteellä, eikä ole hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan. Viimeisessä ottelussa ennen taukoa tähtipaidat kylvettivät AC Oulua 4-0-lukemin – tahtipuikkoa tuolloin heilutteli hattutempun iskenyt Antonio Inutile.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen Harjulla oli Kettupaidoille synkkä. HIFK meni johtoon jo puolen minuutin kohdalla ja piti johtonsa vakaasti loppuun asti – lopputuloksena lopulta 0-4-vierasvoitto.

– Aikainen maali oli silloin todella suuri takaisku meille. Sen jälkeen HIFK pääsi rennommin pelaamaan omilla vahvuuksillaan – puolustamaan tiiviisti ja iskemään aggressivisesti vastaan. Heidän suunnanmuutoksensa ovat äärimmäisen nopeita ja niiden kanssa meidän on nyt oltava varuillaan, Paso varoittelee.

– Oli meilläkin silloin paikkamme, mutta niistä ei maaleja saatu ja toisella jaksolla alkoi jo väsymyskin painaa. Lopputulos pääsi sitten repeämään lopulta turhan rumaksi.

HIFK on kauden mittaan pelannut kotiotteluitaan useammassakin paikassa ja sunnuntaina pelataan Töölön pallokentällä. Pasoja toteaa, että nyt vastustaja on edelliskohtaamista tutumpi.

– Ensimmäistä kertaa kohdatessa useampikin joukkue on tällä kaudella ollut hieman vieraampi. Nyt on kuitenkin kaikki kohdattu kertaalleen ja joukkueet tulleet tutuksi. HIFK lähtee varmasti pelaamaan samoin kuin Harjullakin ja meidän on oltava valmiina tekemään hartiavoimin töitä.

– Vastassa on taitava joukkue, joka hyökätessään tulee voimakkaasti usean miehen voimin. Puolustussuuntaan on oltava todella varuillaan, mutta emme voi myöskään lähteä pelkästään puolustamaan – niin ei otteluita voiteta. Töitä on tehtävä kumpaankin suuntaan.

2014-06-04_jjk-pk35_0010

”Pääpiirteittäin odotettua”

Ykkönen on osoittautunut oletetun tasaiseksi sarjaksi, jossa marginaalit otteluissa ovat pieniä. Pasoja toteaa kauden menneen toistaiseksi Kettupaidoilta hyvin pitkälti odotusten mukaisesti.

– Peliesitysten valossa olisimme ansainneet muutaman pisteen enemmänkin, mutta valtaosin pistemenetykset ovat olleet ansaittuja – ja ne ovat tulleet lähinnä kärkipään joukkueita vastaan. Tiukimmat kilpakumppanimme olemme onnistuneet voittamaan – tai saamaan vähintäänkin tasapelipisteen.

– Tasomme on heilahdellut otteluiden välillä ja niiden sisälläkin – mutta sitä osasi odottaakin, kun nuorella ja alati kasvavalla joukkueella mennään.

Valmentajat ovat usein otteluiden jälleen nostaneet esiin avausmaalin merkityksen, eikä Pasoja tee poikkeusta.

– Ottelun ensimmäisen maalin merkitys etenkin meille tuntuu olevan todella suuri. Ja näinkin tasaisessa sarjassa ylipäänsä – miltei voi sanoa, että avausmaalin tekijä ei pisteittä jää.

HIFK – JJK, sunnuntaina 13.7. kello 18:30, Töölön Pallokenttä