Yhdistä lukio-opinnot ja jalkapalloilu Schildtin urheilulukiossa

09.03.2021

Yhteishaku käynnissä – Yhdistä jalkapallo ja lukio-opinnot Schildtin lukion urheilulinjalla

Schildtin lukion urheilulinja tarjoaa tavoitteellisille jalkapalloilijoille mahdollisuuden päästä JJK:n ammattivalmentajien valmennukseen osana lukio-opintoja ja sitä kautta mukaan myös JJK:n pelaajakehityspolulle. Lukioikäisillä se tarkoittaa ammattilaisten johtamaa harjoittelua ja pelaamista, joko JJK U16/17 joukkueessa kansallisella tasolla tai miesten U21 / Edustusjoukkueessa.

Jalkapallo on yksi Schildtin urheilulinjan painopistelajeista. Jalkapallolinjan valmentajakoordinaattorina toimii Stephen Clark yli 30 vuoden valmentajakokemuksellaan. UEFA PRO -valmentajalisenssin suorittanut Clark toimii myös JJK:ssa U21-joukkueen päävalmentajana.

Lukion harjoittelussa valmentajina toimivat myös JJK:n ammattilaisvalmentajat. Entinen huippumaalivahti Janne Korhonen (UEFA A, UEFA Gk A) toimii JJK:n talenttivalmentajana ja valmennuspäällikön tehtävää hoitaa edelleen myös omaa komeaa pelaajauraansa jatkava 35-vuotias keskikentän taikuri Mikko ”Manu” Manninen. Manu on myös suorittanut UEFA A -valmentajatutkinnon.

Urheilulukion aamuharjoitukset ja JJK:n joukkueiden viikko-ohjelmat muodostavat suunnitelmallisen kokonaisuuden, joka mahdollistaa ammattimaisen harjoittelun ja siten myös polun kohti omien tavoitteiden ja unelmien saavuttamista.  Lukion aamuharjoituksia on kolme kertaa viikossa koulupäivän aikana. Urheilulinjalainen suorittaa opintojensa aikana valmennuksen opintojaksoja, jotka lasketaan mukaan lukio-opintoihin.

Urheilulinjalainen voi jättää eri oppiaineista yhteensä 16 opintopistettä pakollisia opintojaksoja suorittamatta, mikä mahdollistaa keskittymisen sekä urheiluun että niihin oppiaineisiin, jotka ovat opiskelijalle tärkeitä yo-kirjoitusten ja jatko-opintojen kannalta. Opintojaksoja on mahdollisuus suorittaa itsenäisesti tai osittain itsenäisesti, jos urheilun takia tulee paljon poissaoloja.

JJK on suomalainen laatuseura. Palloliiton laatujärjestelmä mittaa ja tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Toimintamme on auditoitu kuluneen syksyn ja talven aikana ja toimintamme on arvioitu tasolle neljä. Laatujärjestelmässä on mukana 197 seuraa, joista tasoille 4 ja 5 on arvioitu Suomessa vain 14 seuraa.

Yhdeksäsluokkalaisten yhteishaku toisen asteen oppilaitoksiin on käynnissä ja hakuaikaa on jatkettu 7.4.2021 klo 15 saakka.

Lue lisää Schildtin urheilulinjasta ja hausta: https://www.gradia.fi/schildtin-lukio-urheilulinja/l16695

Kysy lisää JJK:n joukkueiden toiminnasta: valmennuspäällikkö Mikko Manninen, mikko.manninen(at)jjk.fi