We keep on rockin’ it! JJK kaataa Hakan vieraissa 0-2, liigan hopeapallilla mennään

15.07.2011

Uulalaa! JJK matkusti perjantai-iltana Valkeakosken tehdasmaisemiin jossa Veikkausliigan 15. kierroksella vastaan asettui viime aikoina kovasti otteitaan parantanut FC HAKA. Kotijoukkueen otteiden petraus ei onnistunut kuitenkaan Kettupaitoja vastaan, sillä JJK oli katkuinen vieras jättäen kotijoukkueen nollille tylyin lukemin 0-2 (0-0) ja kolme pistettä matkasivat Suomen parhaimpaan ja kauneimpaan kaupunkiin eli Jyväskylään.

Edellisestä tehdaspaikkakuntavierailusta viisastunut JJK ei ensimmäisellä puoliajalla yrittänytkään keksiä pyörää uudestaan vaan pääosin tyytyi estelemään kotijoukkueen rimpuilut kohti Janne Korhosen upeasti vartioimaa kettumaalia.

Jälkimmäisen kolmevarttisen käsikirjoitus olikin jo ensimmäisiltä minuuteilta lähtien varsin selvä, sillä Kettupaidat näyttivät ne kuuluisat närhilinnun sukukalleudet koskilaisille ottamalla niin pallonhallinnan kuin maalipaikatkin heti haltuunsa. Lopullisesti kuparinen rikottiin 56. peliminuutilla Anssi Virenin syöttäessä pallon Jani Virtaselle kuudentoista rajan kulmille, josta Jamppa heitti upean ulkosyrjäzippilobbikeskityksen pilkun tuntumaan ja M/S Kettupaitojen kapteeeni Mikko Hyyrynen nikkasi pallon päällään Haka-verkon perukoille. Lukemat 0-1 olivat tosiasia.

Kuutisen minuuttia myöhemmin maalinteossa onnistunut kippari otettiin vaihtoon ja tilalle tuli elävä legenda Babatunde Wusu, mies joka oli nelisen päivää sitten tehnyt todella tunteikkaan paluun Harjun kentälle ja onnistunut myös maalinteossa vaivaisen kahdentoista peliminuutin jälkeen. Tänäänkään Tunde ei kauaa tardannut maalinteossa, sillä viisareiden liukuessa 78. minuutin kohdilla tuleva maajoukkuemies Mikko Manninen lähetti upean keskityspallon oikealta laidalta ja kukas muukaan kuin Tunde kohosi omiin korkeuksiinsa puskien pallon kohti ylänurkkaa ja tulostaulua kaunistivat lukemat 0-2 JJK:n hyväksi. Haka, you have now been TUNDESTRUCK!

JJK ei pelin loppuvaiheillakaan jättänyt mitään epäselvää joukkueiden paremmuudesta ja kuittasi kauniin vierasvoiton myötä Veikkausliigan kakkossijan itselleen 30 pisteellä. Hyvä JJK, hyvä Jyväskylä, hyvä Keski-Suomi!

Seuraavaan kerran kettupaitataituruutta pääseekin taas ihailemaan Harjun ylitsepääsemättömän kotitaian hallitsemalla stadionilla viikon päästä sunnuntaina 24.7., kun nälkäisen kotijoukkueen tielle asettuu TPS. Tervetuloa nauttimaan kotivoittoputken jatkumisesta!