Waari: JJK:n pallollinen peli tänään avain kotivoittoputken jatkumiseen

16.06.2011

Waari1JJK:n ja Harjun kotitaikaa yrittää torstaina horjuttaa hyvin kauden aloittanut MIFK. Maanantaina MIFK kärsi Turussa vierastappion Interille lukemin 2-0. JJK puolestaan jäi Jaron vieraana 1-1 tasapeliin.

JJK ei ollut Jaro-pelissä parhaimmillaan. Joukkueen otteita leimasi sekä pallollisena että pallottomana kiire. Toisella jaksolla JJK sai luotua muutamia hyviä maalintekopaikkoja, mutta tasapeli oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu tulos. MIFK tarjoaa Kettupaidoille hyvin erilaisen haasteen Jaroon verrattuna.

Torstain peliin JJK pääsee taas tutummalla kokoonpanolla sillä Jani Virtanen ja Eero Korte palaavat avaukseen. Sivussa on pelikieltoa kärsivä Mikko Hyyrynen. MIFK on selvästi parantanut viime kaudesta ja erityisesti joukkueen pallollinen peli on kehittynyt. Tärkeä osatekijä tähän on nopeasti liigan parhaiden pelaajien joukkoon noussut erittäin taitava Petteri Forsell. MIFK:n pelitapa on melko selkeä ja yllätyksetön. Joukkue prässää hyökkäysalueella tiiviissä muodostelmassa ja pyrkii voimakkaasti pallonriistoihin. Hyökkäyksiin lähdöissä MIFK ei juuri viljele poikittaisia syöttöjä vaan pelaa nopeasti pystysuuntaisia palloja Forselille ja Sebastian Strandvallille. Taitavat laitalinkit heittävät hyviä puolenvaihtoja tyhjentyneisiin laitoihin, joiden jälkeen MIFK pyrkii nopeasti pelaamaan pallon keskustaan. Kokonaisuutena MIFK:n hyökkäykset ovat erittäin nopeita ja suoraviivaisia. Keskikentällä laadukkaasti molempiin suuntiin pelaava Henrik Helmke rytmittää joukkueen peliä.

JJK voi ottaa pelaamiseensa mallia Interin maanantaisesta esityksestä. Inter pystyi pitämään MIFK:n hyökkäykset hitaina ja loi itse painetta vastustajan maalille laitojen kautta. MIFK topparit ovat käännöksissään hitaita, joten JJK:n täytyy pystyä ohittamaan MIFK:n ensimmäinen korkea prässi, jolloin topparit joutuvat kääntymään ja juoksemaan kohti omaa maalia. Tällöin myös MIFK:n normaalisti tiivis kenttätasapaino horjuu. MIFK:n ottelu- ja matkustusohjelma on viimeisen viikon aikana ollut JJK:n vastaavaa vaativampi, joten torstaina vierasjoukkue voi toisella jaksolla väsyä jos JJK jaksaa kärsivällisesti hallita pallollista peliä.

JJK on materiaaliltaan joukkueista parempi ja voittaa ottelun kotikentällään joka toisella yrittämällä. Ottelun todennäköisyysarvio JJK 50%, tasapeli 27% ja MIFK 23%.

 

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja maalitilanteita mielellään mutusteleva matkamies.