Waari: Erikoistilannepuolustaminen ja Super-Tommi avainrooleissa

21.08.2011

Sunnuntaina kaksi voitottomaan putkeen ajautunutta joukkuetta hakee korjausta nykyiselle kurssilleen. Maarianhaminan illassa on odotettavissa taistelua ja voimakasta kaksinkamppailupelaamista.

MIFK:n alkukausi oli vahva ja joukkue esiintyi esimerkiksi Harjulla tappiosta huolimatta erittäin positiivisesti. Joukkueen hyökkäyspeli on kuitenkin otteluruuhkassa menettänyt teränsä. Edellisillä kausilla MIFK on tullut tunnetuksi suoraviivaisesta pystysuunnan jalkapallosta. Tällä kaudella joukkue on pyrkinyt kehittämään pallollista peliään taitavan Petteri Forsellin johdolla. Kahden erilaisen pelityylin yhdistäminen ei ole vielä onnistunut ja MIFK:n hyökkäyspelissä syöttöjen rytmi on täysin kadonnut kentän viimeisellä kolmanneksella. MIFK omaa kuitenkin laajan ja laadukkaan materiaalin ja hetkellinen kehitysvaiheesta johtuva notkahdus tulee kuitenkin pitkässä juoksussa kääntymään joukkueen eduksi. MIFK:n kärkipelaajat Aleksei Kangaskolkan ja Toni Lehtisen johdolla ovat erittäin hyviä Veikkausliigaan.

JJK pelasi Jaroa vastaan kolmea vastustajan erikoistilannetta lukuun ottamatta vahvan ottelun. Hyvällä ja taistelevalla ilmeellä otteluun lähteneet Kettupaidat siirtyivät nopeasti 2-0 johtoon Tamás Gruborovicsin maaleilla. Jaro pääsi kuitenkin kaventamaan lapsellisen helposti. Toppari Heikki Aho sai kenenkään estämättä rauhassa lönkötellä omalta kenttäpuoliskoltaan keskityspalloon. Muutkin Jaron maalit olivat JJK:n vartioivilta pelaajilta käsittämättömiä nukahduksia. Muuten JJK:n pallollinen pelaaminen oli hyvää ja joukkue loi riittävästi maalipaikkoja useampaankin osumaan. Toisella jaksolla Jaro pelasi taktisesti huonosti sillä joukkue vaihtoi kolmen miehen puolustuslinjaan. JJK hyökkäsi Mikko Hyyrysen sisääntulon myötä kahdella selkeällä kärkipelaajalla, jolloin Jaron puolustuslinjassa oli yksi aivan ylimääräinen pelaaja, joka oli poissa hyökkäyksien rakentelusta. Tätä kautta Jaron oma hyökkäyspeli toisella puoliajalla oli olematonta.

MIFK lähtee sunnuntaina todennäköisesti kovalla tempolla hakemaan nopeaa avausmaalia. Maarianhaminan pienellä kentällä tilanteita tulee nopeasti molempiin päihin. Tiiviimmässä kenttämuodostelmassa pelaava joukkue pääsee useammin kiinni irtopalloihin, joita normaalia kapeampi kenttä aiheuttaa. JJK:n täytyy jälleen pelata kärsivällisesti omaa pallollista peliään ja odottaa väsymyksen myötä vastustajan puolustuksesta avautuvia syöttöväyliä. MIFK on Forsellin ja pääpelivoimaisten hyökkääjien ansiosta vaarallinen erikoistilannejoukkue. JJK:n puolustaminen erikoistilanteissa täytyy olla paljon aggressiivisempaa ja ”rikollisempaa” kuin lähes surullisen kuuluisassa Jaro-ottelussa. Maanantaina komean osuman tykittänyt Tommi Kari on sunnuntaina JJK: avauskokoonpanossa. Kari pystyy loistavalla oikealla jalallaan ampumaan nopeasti ja laadukkaasti pienestäkin tilasta, joten sunnuntaina ”Super-Tommi” tuo JJK:n hyökkäyspeliin olosuhteisiin sopivan tuoreen elementin.

JJK matkusti lauantaina Turkuun, jossa joukkue piti otteluun valmistavat harjoitukset. Turusta Kettulauma siirtyy sunnuntaina laivalla Ahvenanmaalle. Kotikentästään hyötyvä MIFK on ottelun niukka suosikki, mutta lähtökohdat ovat erittäin tasaiset. Ottelun todennäköisyysarvio MIFK 38%, tasapeli 27% ja JJK 35%.

 Waari1

Kirjoittaja on JJK:n osakas ja vedonlyönnin ammattilainen.