”Vuoden kovin joukkue”

27.01.2014

JJK Juha PasojaKettupaidat palasivat kotiin voitokkaalta Pietarsaaren reissultaan ja uuden viikon kova treenirupeama on jo potkaistu käyntiin. Tuliaisina kahdesta ottelusta oli kaksi voittoa, kahdeksan tehtyä ja nolla päästettyä maalia, eli varsin kelpo saldo ainakin tuloksien valossa. Mitä mieltä päävalmentaja Juha Pasoja on turnausviikonlopun annista?

-Varsinaiset tulokset tässä vaiheessa kauteen valmistautumista ovat toki toissijaisia, mutta kun katsotaan tulosten taakse eli miten pelasimme, niin kyllä tästä jäi paljon hyvää käteen, Paso kehaisee suojattiensa otteita.

Erityisen tyytyväinen Pasoja oli koko joukkueen haluun tehdä töitä.

– Pojat pelasivat molemmissa peleissä hyvällä ilmeellä alusta loppuun. Taso ei heitellyt myöskään pelien sisällä, vaan se oli semmoista hyvällä tavalla tasaista suorittamista ja kaikki tekivät töitä.

”Selvästi parempi joukkue”

Tammiturnauksen finaalissa JJK kaatoi kotikentällään pelanneen Veikkausliigajoukkue FF Jaron tyylikkäin 0-2 lukemin. Jarolaisikoni, valmentajamaestro Alexei Eremenko äityi kehumaan Kettupaitojen suoritusta ottelun jälkeen ja totesi JJK:n olleen selvästi kovin joukkue jonka pohjanmaalaisryhmä on tänä vuonna kohdannut. Erityiskehut Eremenko antoi jokaisen JJK-pelaajan voitontahdolle ja työnteon moraalille.

Miltä nämä pitkän linjan valmentajan antamat kehut tuntuivat Pasojasta?

– Treeneissä ollaan painotettu juuri työntekoa, voitontahtoa ja fyysisiä ominaisuuksia, joten ei me kai ihan metsään olla menty kun ulkopuolinenkin nostaa samat elementit esille. Lupauksia antavasti esiintyi joka sälli ja lyhyessäkin ajassa on saatu kehitystä aikaan, se on hyvä asia tässä vaiheessa kautta.

Liikaan tyytyväisyyteen ei ole kuitenkaan aihetta.

– Ei tässä tosiaankaan jäädä laakereille lepäilemään. Nyt on luvassa tiukka treeniviikko, sitten vähän normaalia pidempi kolmen päivän viikonloppuvapaa ja ensi viikolla jatketaan taas niin harjoitusten kuin treenipelinkin merkeissä, Pasoja päättää.

Joukkueenrakennus hyvässä aikataulussa

Seuran valmennusjohto kokoontuu tänään maanantaina käymään pelaajatilannetta läpi yhdessä toimitusjohtaja Petro Punnan ja JJK:n hallituksen urheiluvastaavan Joni Collanin kanssa. Palaverissa käydään läpi mm. viikonloppuna pelanneiden testipelaajien suorituksia sekä päivitetään muutenkin joukkueen rakentamisen tilannetta tulevaa kautta ajatellen.

Mitä ajatuksia tuoreella toimitusjohtajalla on joukkueen suorituksista alkuvuoden ensimmäisissä otteluissa?

– Olin katsomassa pelit niin Porissa kuin Pietarsaaressa ja kyllähän sieltä tuli uskoa valitsemamme strategian järkevyyteen. Jokainen nuori pelaaja teki täysillä töitä, tästä on hyvä mennä eteenpäin, Petro puntaroi ajatuksiaan.