VPS-JJK: Erikoistilanteisiin kiinnitettävä huomiota

28.04.2010
VPS-JJK: Erikoistilanteisiin kiinnitettävä huomiota

JJK pelaa tänä iltana Veikkausliigakauden toisen pelinsä, kun se kohtaa vieraissa VPS:n. Vaasalaiset kaatoivat sarja-avauksessaan sunnuntaina MIFK:n vieraissa komeasti 0-3.

JJK:n valmentaja Jori Särkkä varoittaa erityisesti VPS:n erikoistilannepelaamisesta.

– VPS teki MIFK-pelissä kaksi kolmesta maalistaan erikoistilanteista. Myös meillä on varsin hyvässä muistissa sama asia, viime kaudella Vaasassa VPS meni erikoistilanteesta 1-0 –johtoon ennen kuin ehdittiin kissaa sanoa. Harjulla taas heidän voittomaalinsa syntyi viime hetken vapaapotkusta.

Toinen vaasalaisjoukkueen vahvuus on nopea ja suoraviivainen suunnanmuutospelaaminen.

– Siinä mielessä VPS on vähän saman tyyppinen vastustaja kuin TamU, että molemmat pyrkivät terävään suunnanmuutokseen pallonriiston jälkeen. Tampereella meillä ei siinä suuria ongelmia ollut, osattiin tasapainottaa peliä hyvin. Samoilla lääkkeillä mennään siinä mielessä, Särkkä sanoo.

Säilyykö pelillinen ryhti?

JJK:n omaan tekemiseen harjoituskauden hyvien esitysten siirtyminen sarja-avaukseen on luonnollisesti tuonut positiivista virettä. Hyvä esitys ei kuitenkaan kopioidu illasta toiseen itsestään.

– Joukkue oli eilen harjoituksissa hyvin itsevarman ja tasapainoisen oloinen. Oikea asenne pitää kuitenkaan taas hakea iltaa kohti, jokainen peli on oma tarinansa. Tässä vaiheessa kautta joukkueiden tasoeroja on vaikea hahmottaa, ja pelit ovat usein aikamoista vääntöä.

– Tampereella meidän pelirohkeus ja syöttöpeli oli tilanteeseen nähden yllättävänkin hyvää. Erityisesti keskiakseli oli todella vahva, keskikentän keskusta ja topparipari pelasivat erittäin korkealla tasolla. Jos pystytään pitämään se, ollaan varmasti oikeilla jäljillä. On mielenkiintoista nähdä miten pelillinen ryhti pysyy, Särkkä sanoo.

 

VPS-JJK Vaasan Hietalahdessa tänään kello 18.30.