Virtanen hakee Jyväskylästä uutta potkua

27.07.2010
Virtanen hakee Jyväskylästä uutta potkua

JJK:n tuore laitahyökkääjä Jani Virtanen on innoissaan siirron tuomasta mahdollisuudesta. TPS:ssa toivomaansa pienempään rooliin alkukaudesta jäänyt Virtanen lähtee Jyväskylään maltillisin odotuksin.

– Todella positiivisin mielin olen. Siirto kävi kivuttomasti, kun molemmat osapuolet olivat siinä tilanteessa, että jotakin uutta tarvitaan. TPS päästi minut pois, kun rooli on jäänyt suunniteltua pienemmäksi, 22-vuotias vasuri sanoo.

Juniorivuosina erittäin lupaavana pidetty Virtanen lähti TPS:stä nuorten pelaajien kehittämisestä tunnettuun Udinese Calcioon Italiaan vuonna 2006. Lupaavan alun jälkeen ura Udinesessä jäi polkemaan hieman paikalleen ja mies palasi lainapestien jälkeen hakemaan uutta nostetta uralleen Suomesta ja kasvattajaseurastaan TPS:sta viime talvena.

Nyt uutena osoitteena on Jyväskylä ja JJK. Valmennusjohdon lisäksi yhtälössä on Virtaselle tuttua vain nimeksi.

– Kaupunki ei ole mulle yhtään tuttu, mitä nyt talvella käytiin pelaamassa yksi Liigacupin peli siellä. Pelaajissa on joitain tuttuja, J-P Tuomasen ja Hyyrysen Mikon kanssa pelattiin yhtä aikaa TPS:ssa aikanaan ja Tumannon Toke pelasi silloin Interissä Turussa. 

Virtasen tavoitteena on edelleen mennä pelaajana eteenpäin ja päästä kenties uudestaan tekemään uraa ulkomaille. Siksi mies valitsi uudeksi seurakseen JJK:n ja valmentajakseen Kari Martosen.

– Ensiksi pitää pystyä pelaamaan JJK:ssa mahdollisimman hyvin ja kehittyä pelaajana. Ympäristö on hyvä ja koutsi loistava. Jos eteen tulee joku loistava homma ulkomailta, niin tottakai olen avoimin mielin. Mutta tiedostan, että ensiksi täytyy pelata täällä hyvin ja pärjätä, Virtanen sanoo.

Mies saapuu Jyväskylään keskiviikkona ja aloittaa harjoittelun joukkueen mukana torstaina. Ensimmäinen mahdollisuus JJK:n edustamiseen on kotiottelu MYPA:a vastaan 8. elokuuta.

-Tässä ehtii hyvin päästä sisään joukkueeseen ja tutustua paikkoihin ennen sitä.

virtanen

Jani Virtanen

SYNTYNYT: 6.5.1988

PITUUS: 176 cm

PAINO: 76 kg

LIIGAOTTELUJA: 22

LIIGAMAALEJA: 1

AIEMMAT SEURAT: TPS,
Udinese Calcio (ITA),
Sorrento (ITA), Himk (RUS)