Villiketuille sarjapaikka Kakkoseen kaudelle 2017

16.01.2017

villiketut-kakkonen-logot

JJK on päättänyt ottaa vastaan reservijoukkue Villiketuille tarjotun sarjapaikan Kakkoseen kaudella 2017.

Villiketut tavoitteli Kakkosen paikkaa viime kaudella, mutta jäi Kolmosen lohkossaan PK-37:n jälkeen toiseksi. Iisalmelaisten otettua Kakkosen sarjapaikan vastaan ja FC Vaajakosken kauden päättyttya sarjasta putoamiseen, näytti ettei paikkakunnalla ole kaudella 2017 lainkaan Kakkosen joukkuetta.

Oman Kakkosen sarjapaikkansa kauden 2016 päätteeksi säilyttänyt ylivieskalainen YPA joutui kuitenkin hakeutumaan talousvaikeuksien vuoksi konkurssiin tammikuun alussa. Kakkosen pohjoislohkosta eli Lohko C:stä vapautui näin pelipaikka, jota tarjottiin täydennysmenettelyssä Villiketuille ja paikka on päätetty ottaa vastaan.

viitaniemi-2016-2

JJK:n edustusjoukkueen, reservijoukkueen, A-nuorten ja B-nuorten sarjapaikkoja hallinnoi JJK Jyväskylä Ry ja koska Palloliiton alaisissa miesten sarjoissa (Veikkausliiga, Ykkönen ja Kakkonen) saa liiton sääntöjen mukaan pelata vain yksi joukkue samasta seurasta, hakee Kakkosen sarjapaikkaa JJK Juniorit Ry ja seurojen välille tehdään farmisopimus. Koska farmisopimus voi olla vain yhden seuran kanssa, mietitään JJK:n ja MiPK:n välinen yhteistyö nyt uusiksi.

Palloliiton liittohallitus tekee lopullisen päätöksen sarjapaikan siirtämisestä Villiketuille kuun lopussa.

Vitosesta Kakkoseen omilla pojilla

Villiketut perustettiin kaudelle 2011 ja se aloitti ottelunsa Vitosessa. Kaudeksi 2013 Kolmoseen noussut joukkue on pelannut aina käytännössä täysin omilla kasvateilla – muutamina poikkeuksina esimerkiksi nykyinen edustusjoukkueen päävalmentaja Juha Pasoja, joka on sekä pelannut että valmentanut Villiketuissa.

Tulevalla kaudella Villikettuja valmentavat JJK:n nuorten valmennuksessa jo pitkään mukana olleet Sami Mustalampi ja Mika Marttinen. Kotipelinsä Villiketut tulevat pelaamaan todennäköisimmin Viitaniemessä ja pelaajisto tulee ensi kaudellakin koostumaan lähinnä omista kasvateista.