Ville Viljala ja JJK pitkään sopimukseen

14.09.2010
Ville Viljala ja JJK pitkään sopimukseen viljala

JJK ja B-juniori-ikäinen maalivahtilupaus Ville Viljala ovat solmineet vuoteen 2014 saakka kantavan pelaajasopimuksen. Vuonna 1995 syntynyt Viljala on parhaillaan U16-maajoukkueen mukana Belfastissa, jonka lähistöllä joukkue kohtaa Pohjois-Irlannin tänä iltana ja uudestaan torstaina.

Pelaaja on käynyt aiemmin harjoittelemassa Espanjan suurseurojen FC Barcelonan ja Espanyolin vieraana, ja paraikaa JJK:n seurajohdon pöydällä odottaa erään Valioliigaseuran lähettämä kutsu. Viljala pelasi ensimmäisen ikäkausimaaottelunsa elokuun lopussa Ruotsia vastaan.

– Ville on erittäin lupaava nuori pelaaja, jolle halutaan pitkällä sopimuksella taata parhaat mahdolliset olosuhteet kehitykseen ja tietty työrauha. Maalivahtivalmennus on meillä Suomen huippua ja Ville pääsee samalla ottamaan oppia Korhosen Jannelta, joka on pelipaikalla valtakunnan eliittiä, toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

– Villellä on kaikki eväät nousta huipputasolle, jos hän tarttuu saamiinsa tilaisuuksiin ja on valmis tekemään töitä. Edellytykset ovat olemassa, mutta mikään ei tule ilmaiseksi, seuran ja Suomen juniorimaajoukkueiden maalivahtivalmennuksesta vastaava Jori Särkkä puolestaan kommentoi.

Pelaajan sopimusasioita hoitaa isä Raimo Viljala..

– Ajatuksena sopimuksessa on se, että Ville saisi mahdollisimman laadukasta valmennusta, ja JJK:ssa se edustusjoukkueen mukana ja Särkän alaisuudessa toteutuu. Meidän omien kontaktien kautta hän on ollut leireilemässä esimerkiksi Barcelonassa ja portit sinne ovat edelleen auki, isä Viljala sanoo.

Palokassa ylökoulun viimeistä luokkaa käyvä Viljala tähtää määrätietoisesti jalkapalloilijan uralle.

– Ei meidän vanhempien ole häntä tarvinnut koskaan eteenpäin potkia, hoidamme vain taustoja ja edellytyksiä kuntoon. Kova into Villellä on paiskia töitä ja tehdä tästä itselleen ammatti, Raimo Viljala toteaa.

Seurassa nuoren pelaajan määrätietoisuus on pantu merkille. Toimitusjohtaja Vesalainen korostaakin, että Viljala on yksi nuoria JJK-kasvatteja, joiden varaan seuran tulevaisuutta rakennetaan.

– Me halutaan sitouttaa omia nuoria lupauksia seuraan ja saada sitäkin kautta jatkuvuutta toimintaan. Ville kuuluu samaan JJK:n export-pelaajien ryhmään kuin Patrick Poutiainen, Samu Nieminen ja Robert Taylor.

Seuran keväällä lanseerattu slogan ”huomenna parempi kuin tänään” onkin havainnollistunut ensi vaiheessa tehokkaasti juuri nuorten pelaajien kautta.

– Poutiainen aloitti kauden penkiltä ja on noussut profiilipelaajaksi, ja Nieminen on noussut kokoonpanon ulkopuolelta tärkeään rooliin pelaten avauksessakin monta peliä haastavalla pelipaikalla puolustuslinjassa. Kaikille näille nuorille jyväskyläläispelaajille kaavaillaan isoa roolia JJK:n tulevaisuudessa.