Viimeistä viedään: vieraaksi VPS

27.10.2017

2017-10-16_0028

Veikkausliiga-kausi 2017 päättyy JJK:n osalta kotikentällä.

Vieraaksi klo 14 alkavaan kauden päätösotteluun saapuu VPS. Kummallakaan osapuolella ei ole kaudenpäätösottelussa enää panosta sarjasijoituksen osalta: JJK:n urhoollinen taistelu päättyi pettymykseen loppumetreillä, kun toiseksi viimeinen kierros sinetöi sarjaportaan vaihtumisen takaisin Ykköseen. VPS:n sijoitus taas vakiintui alempaan keskikastiin syksyn tappioputken myötä.

JJK:n päävalmentaja Juha Pasoja myöntää, että olo on kauden päättyessä haikea.

– Kyllähän tässä varmaan joukkueessa on kaikilla lyönyt vähän tyhjää tällä viikolla. Treeneissä on pyritty hakemaan kuitenkin sopivaa fiilistä ja rentoutta – mennä fiiliksen kautta, kun pelillistä panosta ei viimeiselle kierrokselle enää jäänyt.

– Tässä vaiheessa kautta on tietenkin sarjatilanteesta riippumatta aina myös omaa haikeuttaan: jokaisen kauden päätteeksi jotkut pelaajista aina lähtevät. Valmistavissa treeneissä oli viimeistä kertaa ihan koko joukkue paikalla. Mutta tämä kuuluu lajiin, joten onhan siihen siinä mielessä pitänyt jo tottua, pitkän ja komean peliuran päätteeksi valmentajaksi siirtynyt Pasoja toteaa.

2017-08-13_0037

Eräs kauden kulminaatiopisteitä oli Vaajakosken sateessa saalistettu taisteluvoitto PS Kemistä.

Sarjanousijana JJK lähti kauteen altavastaajan asemassa ja kaudesta osattiin kettuleirissä odottaa haasteellista.

– Sinällään on positiivista, että kehityskäyrä kauden aikana osoitti ylös eikä alas, mutta kyllä se ottaa päähän todella raskaasti, että heikko alkukausi jättää niin paljon hampaankoloon. Annettiin silloin aivan liikaa tasoitusta.

– Joukkueenrakennuksessa ei aivan onnistuttu ja siitä seurasi omat ongelmansa, mutta oli siinä myös epäonnea, miten maksimaalinen loukkaantumissuma kevätpuolella oli. Ei siinä oikein ollut mitään tehtävissä.

2017-08-20_0031

Kettulauma joutui usein myös pettymään.

Pahimmillaan loukkaantumisten ja otteluruuhkan runtelemassa kettulaumassa pelikuntoisia pelaajia olikin vain juuri ja juuri avauskokoonpanon verran. Kesän edetessä tilanne kuitenkin helpotti – eikä kettulauma missään vaiheessa luovuttanut.

– Juhannuksen jälkeen palaset alkoivat loksahdella kohdilleen. Etenkin kun saatiin vielä Sasa (Jovovic) ja Hindrek (Ojamaa) mukaan, olisi loppukauden esitysten perusteella ansaittu säilyä. Mutta ei auta, kausi kestää sen 33 kierrosta, Pasoja summaa.

Kettupaidat taistelivat suurella sydämellä loppuun asti laittaen vielä viime metreillä mitalikandidaatit kotikentällään ahtaalle: Ilves joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin JJK:n vieraana, IFK Marieham taas lähtemään tyhjin käsin kotimatkalle Gaël Etockin iskiessä JJK:lle 1-0-voittomaalin.

JJK:n putoaminen kauden päätteeksi sarjaporrasta alemmas varmistui lopulta edellisellä eli toiseksi viimeisellä kierroksella, kun KuPS:lle vieraskentällä koetun tappion myötä HIFK ja karsijanpaikka karkasi ulottumattomiin neljän pisteen päähän. Etockin kauden kymmenes, komeasti vaparista syntynyt maali lisäajalla jäi laihaksi lohduksi.

2017-10-16_0036

Kettujen maalitykki Kale vauhdissa.

Vieraaksi kauden päätösmatsiin saapuu nyt VPS, joka puolestaan vajosi syksyllä synkeää 14 ottelu tappioputkeen.  Vaasalaiset saivat viime kierroksella putkensa kuitenkin viimein poikki kaatamalla kotikentällään mitalikandidaatti FC Lahden. Vapauttavan maalin iski Sebastian Strandvall lisäajalla – varmistaen samalla FC Lahden putoamisen pois mitaleilta.

VPS:n sijoitus onkin tappioiden myötä valunut niin, että mitalikamppailu on karannut jo jonkin aikaa sitten – mutta toisaalta sarjapaikka ei kuitenkaan ole uhattuna. Vieraiden osalta katseet kohdistuvat erityisesti Veli Lampeen ja Ville Koskimaahan, jotka päättävät komeat peliuransa Harjulla.

Kaveri mukaan ilmaiseksi

Päätoskierroksen kunniaksi kausikorttilaiset saavat tuoda otteluun yhden henkilön veloituksetta – JJK:n kauden 2017 kausikorttia näyttämällä stadionin lipunmyyntipisteeltä saa kaverille lipun veloituksetta (etu ei koske Fox Cardia).

Myös pääkatsomolippuja saa nyt kaksi yhden hinnalla. Ota siis kaveri mukaan ja suuntaa Harjulle vielä kerran kauden 2017 merkeissä! On aika kiittää vielä komeasti taistellutta kettulaumaa – ja samalla on aika hyvästellä liigakentät toistaiseksi, sillä kaudella 2018 JJK:n pelit jatkuvat Ykkösessä.

Tulevallekin kaudelle on koossa jo 12 pelaajasopimusta, mukaan lukien ikoniset Tommi Kari, Mikko Manninen ja Tomi Petrescu. Myös kausikortit tulevat myyntiin pian, joten tarkkaile kanaviamme!

20171028-JJK-VPS-ottelumainos-www