Viimeisessä vierasottelussa PK-35:n vieraaksi

28.09.2014

2014-06-04_jjk-pk35_0026

JJK kohtaa kauden 2014 viimeisessä vierasottelussaan PK-35:n Vantaalla sunnuntaina. JJK lähtee jahtaamaan kauden ensimmäisiä pisteitään PK-35:ltä,joten Vantaalla nähdään takuulla pisteennälkäinen Kettulauma.

JJK ja PK-35 kohtasivat kesällä kahteen otteeseen lyhyen ajan sisään ja tuolloin vantaalaiset veivät täydet pisteet – Harjulla kahden, Vantaalla yhden maalin turvin.

– PK-35 on toistaiseksi Ykkösessä ainoa joukkue, jolta emme ole kauden aikana vielä onnistuneet saamaan pistettäkään. Siitä siis lähdetään, että tuo korjataan ja ilman pisteitä emme nyt jää, toteaa Juha Pasoja.

JJK:lla on takanaan kaksi loisto-ottelua: ensin kaatui KTP vieraskentällä ja maanantaina Kettupaidat nuijivat Jipon kumoon Harjulla selvillä 4-1-luvuilla.

– Onhan se mukavampi lähteä peliin, kun alla on hyviä pelejä ja ansaitut voitot. Vantaalla oman mausteensa tuo kuitenkin tekonurmi – luonnonnurmella olemme pelanneet hyvin, nyt pitää saada sama peli toimimaan alustasta huolimatta.

PK-35 hengittää KTP:n niskaan sarjan toisella sijalla neljän pisteen päässä kotkalaisista, kun kaksi kierrosta on pelaaamatta – vantaalaiset siis varmasti hamuavat voittoa kaikin voimin. Edellisellä kierroksella PK-35 voitti Jazzin vieraskentällä, sitä ennen taas väkivahvassa syysvireessä oleva AC Oulu haki täydet pisteet Vantaalta.

PK-35:n vahvan kauden takeena on ollut ennen kaikkea tiukka koko joukkueen puolustus: Jari Europaeuksen joukot jaksavat puolustaa kärsivällisesti ja kurinalaisesti maalipaikkojen aukeamista odotellen. JJK:n haasteena onkin löytää keinot avata isäntiensä tiivis pakka.

– Vastassa on äärimmäisen tiivis ja hyvä puolustus, joka meidän on murrettava. Meidän on saatava sitä pakkaa liikkeelle, jolloin meille syntyy välejä, joihin pelata.

– Laitapelaaminen tullee olemaan vahvassa roolissa, Pasoja ennakoi.

2014-06-04_jjk-pk35_0027

Suuria muutoksia Kettupaitojen peliin ei ole tulossa edellisiin otteluihin nähden.

– Ei me omaa peliämme nyt hirveästi lähdetä muuttamaan, mutta tietenkin olen tässä pojille muistutellut, minkälainen porukka sieltä vastaan asettuu, Paso naurahtaa.

Severi Vielma on tällä kertaa sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi, Aleksis Lehtosella puolestaan on pikkuvaivaa, jonka takia kärkimies huilaa varmuuden vuoksi.

– Kyllä me hyvällä ryhmällä jälleen päästään liikkeelle. Löytyy jälleen aivan varmasti tarvittava määrä jätkiä, jotka ovat valmiita haasteeseen.

– Tavoitteena on saada nyt viimeisestä vieraspelistä hyvä tulos kiit0kseksi uskollisille kannattajille, jotka ovat koko kauden reissanneet mukana!

 Ykkönen: PK-35 – JJK, sunnuntaina 28.9. kello 16, ISS Stadion

wanda away