Viikon toinen voitto TPS:n kustannuksella

03.07.2016

jjk-tps-016_0931

JJK jatkoi vahvoja otteitaan kaatamalla TPS:n kotikentällään 2-0! Molemmat maalit syntyivät toisella jaksolla: ensin aivan puoliajan alkuhetkillä osui Aleksis Lehtonen, loppulukemat puolestaan viimeisteli kapteeni Tommi Kari kymmenisen minuuttia ennen loppua.

Ottelusta odotettiin etukäteen tasaista ja tiukkaa ja sellainen se olikin: Harjulla nähtiin kurinalaista puolustustyötä, eikä maalipaikoilla juhlittu kummassakaan päässä. TPS hallitsi etenkin avausjaksoa hienokseltaan, mutta ei päässyt etenemään tiiviin kettupuolustuksen läpi todellisille vaaranpaikoille.

Vieraat saivat kuitenkin jo alkuhetkillä muutamia kulmapotkuja, joista yhden entiselle kotikentälleen palannut Jani Virtanen kolautti suoraan tolppaan – sitä lähemmäs maalia TPS ei kuitenkaan päässyt lopulta koko ottelun aikana.

JJK teki kokoonpanoonsa muutoksen vielä aivan viime metreillä, kun Toni Tahvanainen loukkasi itseään hieman alkulämmittelyssä ja niinpä kärkeen kirmasi Aleksis Lehtonen. TPS puolestaan joutui vaihtamaan oman kärkimiehensä vartin pelin jälkeen: Oskari Jakonen loukkasi nilkkaansa ja tilalle tuli vaihdosta Ilari Mettälä.

Sekä Teppo Marttinen kettumaalilla että Oskari Forsman vieraiden maalilla saivat olla ensimmäiset 45 minuuttia melko vähillä töillä. Marttinen poimi vuorenvarmasti muutamia kulmapotkuja ja keskityspalloja, Forsman puolestaan nappasi yhtä varmasti Kettupaitojen muutamat laukaukset. Tauolle mentiinkin maalittomassa tasatilanteessa.

jjk-tps-016_1137

Juha Pasoja teki tauolla ensimmäisen vaihtonsa, kun Iiro Järvinen vaihtui Topi Järviseen. Isännät aloittivatkin toisen puoliajan räväkästi ja rakentelivat ottelulle komean avausmaalin!

Jo 46.minuutilla Saku Leppänen laittoi upean pitkän pallon kohti juuri kentälle tullutta ja pystyynjuoksevaa Järvistä. Järvinen nappasi pallon haltuun ja syötti boksiin nousseelle Mikko Manniselle. Manninen ei laukonut itse vaan jätti pallon toiseen aaltoon Lehtoselle, joka tälläsi upean kudin ohi voimattoman Forsmanin!

JJK sai toisella puoliajalla muutamia kulmapotkuja, mutta ei saanut rokotettua vieraitaan niistä. TPS taas sai ottelun parhaan maalipaikkansa JJK:n jälkipotkun kulmatilanteesta juuri, kun tunti oli tulossa täyteen. Matalana pelattu kulmapotkukuvio ei onnistunut ja vierasjoukkue pääsi pahaan vastaiskuun, Mettälän ja Riku Sjööroosin voimin. Leppänen ennätti kuitenkin häiritsemään ja lopulta Marttinen hoiteli tilanteen loistavasti ja torjui Mettälän vedon pitäen taululla 1-0-johtolukemat.

Vieraat saivat hetkeksi painetta isäntiensä päähän, mutta Kettupaidat puolustivat uhrautuvasti ja rauhallisesti ja selvittivät tilanteen kunnialla.

Reilun tunnin pelin jälkeen JJK teki toisen vaihtonsa, kun Samu Suoraniemi tuli Benno Hanslianin tilalle keskikentän vasemmalle laidalle. Ottelu jatkui tasaisena ja tarkkana, kunnes kymmenisen minuuttia ennen loppua isännät iskivät jälleen.

Jos avausmaali oli komeasti rakenneltu, oli toinen maali jopa vielä pykälän komeampi ja hieno näyte Kettupaitojen hyökkäyspelistä. Marttinen syötti Niko Markkulalle oikean laitapakin tontille ja Markkula taas syötti edelleen keskelle Järviselle. Järvinen puolestaan näki loistavasti vasemmalta rangaistusboksiin nousseen Suoraniemen, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella Tommi Karille, joka pääsi vapaasti takatolpalta siirtämään isännät vapauttavaan 2-0-johtoon! Näin ollen myöskin molempia maaleja olivat syöttämässä vaihtomiehet.

TPS ei saanut loppujen lopuksi erityisen kovaa loppukiriä aikaan, vaikka Mika Laurikainen haki vielä loppuhetkillä maaleja nostamalla Rasmus Holman topparintontilta kärkeen. Holma ei lopulta kuitenkaan ehtinyt saada järjestettyä kuin varoituksen itselleen käyttäessään turhan railakkaita kyynärpääotteita pääpallokamppailussa Antto Tapanisen kanssa.

Kettupaidat saivat siis viikon kahdesta ottelusta saaliikseen täyden pistepotin maalein 4-1. Samalla JJK nousi sarjataulukossa toiseksi ohi AC Oulun, joka jäi omassa ottelussaan tasapeliin! Myös ero sarjakärki KPV:hen kaventui toistaiseksi vain yhteen pisteeseen.

jjk-tps-016_1225

Kiitos Aksu!

JJK:n ottelut jatkuvat heinäkuussa vieraskentillä, kun ensin on vuorossa tulevana sunnuntaina reissu GrIFK:n ja myöhemmi FF Jaron sekä KPV:n vieraaksi.

SJK:sta lainassa olleen Aleksis Lehtosen lainasopimus puolestaan päättyi TPS-otteluun ja niinpä kettukasvatti palaakin nyt takaisin Seinäjoelle liigamestarin riveihin. Leppänen, Marttinen ja molemmat Järviset taas astuvat maanantaina asepalvelukseen Tikkakoskelle.

Kotikentälle Kettupaidat palaavat jälleen elokuun alussa, kun 3.8. vieraaksi saapuu FC JAzz.

JJK - TPS 2-0 (0-0)