Viikon ensimmäisessä vierasottelussa HJK:ta haastamaan

14.06.2017

2017-04-23_0014

JJK:lla on kuluvalla viikolla kaksi vierasreissua.

Torstaina Kettupaidat matkaavat Helsinkiin HJK:n vieraaksi, sunnuntaina taas IFK Mariehamn isännöi JJK:ta. Kotikentälle palataan ensi viikolla, kun JJK puolestaan saa vieraakseen HIFK:n keskiviikkona kesäkuun ainoassa kotiottelussaan.

Ennen maaottelutaukoa JJK:n puolustuspelaaminen vaikutti löytäneen oikeat uomansa alkukauden hapuilun jälkeen ja JJK onkin selvittänyt viimeiset kolme otteluaan ilman tappioita – tasapelit PS Kemin ja KuPS:n kanssa sekä kauden avausvoitto Ilveksestä.

Nyt kettupuolustus joutuukin todelliseen testiin, sillä HJK on iskenyt selvästi enemmän maaleja kuin kukaan muu toistaiseksi. Klubi on 28 maalillaan täysin omalla kymmenluvullaan, sillä muut eivät ole vielä saaneet 20 maalin rajaa rikki.

Kuten sarjakärjeltä odottaa saattaa, on HJK saanut myös pidettyä oman päänsä hyvin puhtaana ja HJK:n verkkoon on tehty vain kuusi osumaa – yhtenä näistä Elias Ahteen viimeistelemä 1-1-tasoitusosuma Harjulla! Ahde palasi toukokuun päätteeksi lainaltaan JJK:sta takaisin SJK:hon ja Kettupaitojen kärkenä onkin viime otteluissa häärinyt ansiokkaasti Gaël Etock – Kale on tehnyt miltei puolet JJK:n maaleista.

Vaikka HJK jyräsi kauden ensimmäisessä kohtaamisessa lopulta viimeisen puolituntisen aikana 1-5-voittoon, pystyi JJK taistelullaan pitämään lukemat taisaisina tunnin ajan. Ennakkoasetelma on nytkin selvä: sarjaa hallitseva HJK lähtee otteluun ennakkosuosikkina, taulukon toisesta päästä löytyvä JJK taas pyrkii haastamaan isäntänsä.

Kemissä ottelun loppuhetkillä toisen keltaisen myötä ennenaikaisesti suihkuun joutunut Severi Vielma on pelikiellossa. Lomaviikon aikana sairastuvalle ei joutunut lisää Kettupaitoja – toiseen suuntaan taas saatetaan saada kokoonpanoon palaajia jo Helsingin reissulle.

20170621-JJK-HIFK-ottelumainos-www