Viikingit-JJK: Poutiainen aloittaa penkillä

27.10.2010

Viikingit-JJK: Poutiainen aloittaa penkillä

JJK kohtaa tänään liigakarsinnan avausosassa FC Viikingit vieraskentällä. Joukkue lähtee otteluun varsin tutulla kokoonpanolla. Lauantain Haka-otteluun nähden muutoksia ovat Patrick Poutiaisen korvaaminen Jukka Sinisalolla ja Lasse Linjalan pelaaminen Tommi Karin tilalla kärjessä. Linjalan oli määrä aloittaa jo Hakaa vastaan, mutta mies joutui jäämään lopulta kuumeen vuoksi kokonaan sivuun.

– Sinisalon rooli korostuu nyt keskikentällä. Hänen tehtävänään on tasapainottaa meidän peliä. Sinin pitäisi pyrkiä löytämään jo siinä vaiheessa kun meillä on pallo tai erikoistilanne, sellainen vastustajan pelaaja joka on potentiaalinen vastahyökkäyspelaaja. Tarkoitus olisi että saataisiin Viikinkien vastaiskupeliä tätä kautta kontrolliin, valmentaja Jori Särkkä selittää.

Sekä Poutiainen että Kari ovat pelikuntoisia.

– Varmaan heitä saatetaan vaihtopenkin kautta tarvita mukaan. Molemmat pystyvät tuomaan paljon lisää meidän pallolliseen pelaamiseen.

Puolustuksessa pakit Viren ja Latikka pelaavat samoin kuin Hakaa vastaan, eli Latikka oikealla ja Viren vasemmalla. Ajatuksena on hyökkäyspelin tukeminen.

– Topi pääsee nyt oikeajalkaisena pelaamaan oikealla laidalla. Toivotaan että saataisiin hänet paremmin hyökkäyspeliin mukaan sitä kautta. Vinssi taas pärjää vasemmalla hyvin, ja hän pystyy antamaan vasurillakin riittävän laadukkaita palloja.

Kokoonpanosta ovat Tumannon ja Tapanisen ohella sivussa jalkavaivainen Matti Lähitie ja U19-maajoukkueen mukana Unkarissa oleva Samu Nieminen.

 

FC Viikingit – JJK Helsingissä tänään kello 18.30.
JJK:n Facebook-sivuilla liveseuranta ottelusta.

JJK
> Kokoonpano
30 Korhonen
7 Viren
4 Okkonen
5 Pasoja
13 Latikka
9
Lahtinen
14 Sinisalo
6 Tuomanen
26 Virtanen
17 Linjala
20 Hyyrynen

> Vaihtopenkki: 1 Szerovay, 10 Kari, 16 Markkula, 18 Abahassine, 19 Sund, 21 Alonen, 23 Poutiainen