Vesalainen: Parasta JJK:a koskaan

24.05.2010
Vesalainen: Parasta JJK:ta koskaan

JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen oli kitkerästä tappiosta huolimatta erittäin tyytyväinen näkemäänsä JJK:n ja Hongan välisessä Veikkausliigaottelussa sunnuntaina.

– Kyllä eilen nähtiin parasta jalkapalloa, mitä kotijoukkue on Jyväskylässä koskaan esittänyt. Viime vuonna Hongan pelaajat sanoivat meidän pelien jälkeen, että JJK ei kuulu tähän sarjaan. Nyt myös JJK olisi voinut saada pisteitä.

Vesalainen haluaa kuitenkin jakaa kiitosta myös vierailijan suuntaan. Sunnuntain ottelussa oli nähtävissä asioita, joiden varaan suomalaista jalkapalloa on hyvä rakentaa.

– On todella hienoa nähdä, kuinka tällaiset nuoret kaverit kuin Simpanen, Schüller ja Poutiainen pyörittävät peliä keskikentällä. Todella hienoja pelaajia, ja sitä ei tiedä kauanko heitä enää Suomen kentillä nähdään.

– On upea asia, että on tällaisia valmentajia kuin Lehkosuo ja Martonen, jotka luottavat nuoriin suomalaisiin pelaajiin ja haluavat kehittää heitä. Ja pyrkivät nimenomaan pelaavaan jalkapalloon. Se vie koko suomalaista jlajikulttuuria ja -perhettä eteenpäin.

Jyväskylän mittakaavassakin nuorten omien kasvattien esiinmarssi on ollut vahva.

– Poutiainen oli loistava eilen. Mutta myös esimerkiksi Nieminen ja Markkula ovat saaneet Martsilta vastuuta ja ovat vastanneet huutoon. Tulevaisuus näyttää tältä osin valoisalta.

 

Keskinäinen kunnioitus korkealla

Toinen asia, joka sunnuntain ottelussa pisti erityisesti toimitusjohtajan silmään, oli pelaajien keskinäinen kunnioitus.

– On hieno katsella, että vaikka tilanteisiin mennään helkkarin kovaa, sen jälkeen autetaan kaveri pystyyn. Pelaajien keskinäinen kunnioitus on futiksessa todella korkealla tasolla, se on sellainen asia joka tästä lajista turhan harvoin nostetaan esiin.

– Oli mahtavaa katsella esimerkiksi näiden kahden kaljupääveljeksen kolistelua siellä. Kovaa painia ja todella kovia kaksinkamppailuja, mutta tilanteista poistuttiin hymy huulilla, Vesalainen sanoo viitaten kapteenien Mikko Hyyrysen ja Rami Hakanpään väliseen kamppailuun pelikentän elintilasta.

 

Katso kuvakooste sunnuntain ottelusta!

Patu syotto
Patu pelasi vahvasti keskikentällä.
Hyyry Rambo
Hyyrynen ja Hakanpää väänsivät.