Martonen tyytyväinen joukkueen esitykseen

24.05.2010
Martonen tappiosta huolimatta tyytyväinen

Viime hetken takaiskumaali on joukkueelle väkisinkin kova pala, mutta JJK:n valmennusjohto näkee Honka-pelin annin erittäin positiivisena. Päävalmentaja Kari Martonen arvioi joukkueen esitystä nukutun yön ja otteludvd:n katselun jälkeen pitkälti samoin kuin pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Kyllä se käsitys on vahvistunut, että meidän pelissä oli erittäin paljon hyvää. Pallollinen peli oli ajoittain todella hyvää ja rohkeaa. Se on erittäin positiivinen asia. Puolustuspeli taas oli koko joukkueelta erittäin tasapainoista ja hyvää.

Kehutun Hongan pallollisen pelin sunnuntainen vaisuus voidaan laittaa isolta osin JJK:n hyvän puolustuspelaamisen piikkiin. Vieraat joutuivat siirtelemään pelivälinettä edestakaisin puolustuslinjassa ja heittämään aika paljon myös pitkää palloa.

– Me prässättiin vastustajan pallollista pelaajaa aktiivisesti ja saatiin monta hyvää pallonriistoa. Keskialue pysyi tiiviinä, eikä Honka juurikaan päässyt pelaamaan sitä kautta. Oikeastaan Honka pääsi koko ottelun aikana vain yhden kerran ylivoimahyökkäykseen nopealla vastaiskulla meidän kulmapotkun jälkeen, Martonen miettii.

Myös hyökkäyssuuntaan kotijoukkue oli nollasta tehdystä maalista huolimatta vaarallinen. Erityisesti päävalmentajaa miellytti pallollisen pelin rytmittäminen ja järjestelmällisyys.

– Nyt löytyi pelaamiseen tietynlainen rytmi, osattiin mennä nopeasti silloin kun oli sen paikka ja rauhoittaa peliä helpoilla syötöillä silloin kun oli sen aika. Myös laitapakit saatiin mukaan hyökkäyspeliin.

– Kyllä me saatiin luotua aivan riittävästi maalintekotilanteita. Niissä ei sitten oltu tarpeeksi teräviä, ja muutama vähän hätäinen maalintekoyritys siellä oli. Sitä lukuunottamatta hyökkäyspeli oli riittävän määrätietoista, jotta meillä oli mahdollisuus voittaa.

Kahdesta peräkkäisestä maalittomasta ottelusta huolimatta Martonen ei ole huolissaan.

– Meillä on keinot rakentaa maalipaikkoja. Boksin lähellä pitäisi pyrkiä määrätietoisemmin kohti maalia ja maalintekoa. Siihen tarvitaan vielä rohkeutta. Mutta kyllä mä uskon, että seuraavassa pelissä maaleja tulee jo.

KariMartonen