Veikkausliiga palaa Jyväskylään: JJK – HJK sunnuntaina

22.04.2017

20170423-jjk-hjk-ottelumainos-www-ennakko

Keski-Suomessa pelataan kolmen vuoden tauon jälkeen jälleen Veikkausliigaa, kun JJK aloittaa kauden 2017 kotiottelunsa! Kotikausi startataan isolla ottelulla, sillä vieraaksi saapuu HJK – ja väkeä onkin tulossa paikalle paljon!

Kettupaidat pelasivat edelliskierroksella tasapelin, kun kuluvan kauden pistetili avattiin 0-0-tasapelillä HIFK:n vieraana. HIFK-ottelussa nähtiin puolustussuuntaan huomattavasti avausottelua jämäkämpi ja yhtenäisempi kettulauma, vaikka luottotoppari Matti Lähitie takalinjoilta puuttuikin.

JJK sai loppua kohti luotua vahvasti painetta isäntiensä päähän ja vaihdosta Veikkausliiga-debyyttinsä tehnyt Gaël Etock oli päästä ratkaisemaan ottelun Kettupaitojen hyväksi.

– Suhteellisen tasapainoinen esitys meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla oltiin turhan passiivisia ja HIFK pääsi luomaan painetta, mutta toisella oltiin aktiivisempia ja saatiinkin prässäämällä ottelua haltuun. Lopussa oli voittokin lähellä, kun Gaël pääsi tekemään maalin, joka sitten hylättiin paitsiona, päävalmentaja Juha Pasoja toteaa.

– Se oli meiltä hyvä tasonnosto IFK Mariehamn-pelistä ja näkyi, että ensimmäisestä pelistä oltiin opittu.

HJK on suomifutiksen kestomenestyjä ja tälläkin kaudella koossa on vahva nippu: mukana on niin Hannu Patrosen, Ville Jalaston ja Moshtagh Yaghoubin kaltaisia Suomen paidasta tuttuja pelaajia kuin Atomu Tanakan, Anthony Annanin ja  Alfredo Morelosin tapaisia ulkomaalaisvahvistuksia.

– Kyllähän HJK on tälle kaudelle aika selkeä ennakkosuosikki. Hienoa saada kausi kotona käyntiin heti isolla ottelulla!

2017-04-06 JJK Official Veikkausliiga Portraits 029 web

”Kale” oli vähällä iskeä HIFK-ottelun voittomaalin oltuaan kentällä vain muutaman minuutin.

Viime kaudella HJK jäi loppumetreillä vain niukasti toiseksi IFK Mariehamnin jälkeen ja kevät onkin sujunut odotusten mukaisesti: Suomen cupin alkulohkovaiheessa HJK ei pistemenetyksiä kärsinyt ja ennen viikonlopun otteluita HJK johtaa Veikkausliigaa. Toistaiseksi vain hallitseva mestari IFK Mariehamn on onnistunut viemään HJK:lta pisteitä tämän kevään virallisissa otteluissa, kun joukkueet tasasivat pisteet edelliskierroksella 1-1-tasapelillä. Sitä ennen niin VPS kuin KuPS:kin ovat joutuneet taipumaan HJK:lle liigakohtaamisissa. Kotijoukkue ei lähde kuitenkaan nöyristelemään.

– Meidän kahden edellisen pelin perusteella meillä on mahdollisuudet ottaa kaikki kolme pinnaa, kun vain pelaamme riittävän fiksusti. Meitä odottaa voimakas prässi ja keväinen kenttä tuo peliin omat höysteensä. Nyt pärjää se, joka pelaa tällä nurmella järkevämmin.

Varmaa onkin se, että Kettupaitojen kotiluolasta ei tulla päästämään helpolla vierasjoukkueiden matkaan ainoatakaan pistettä!

Alkukierrokset sivussa tositoimista ollut Jasin Abahassine palasi alkuviikolla pelikentille harjoituottelussa Ilvestä vastaan, Lähitie ja Verneri Välimaa sekä Tatu Varmanen ovat sen sijaan edelleen sivussa.

Loppuviikosta JJK:n sairastuvalta kantautui myös ikävämpää jobinpostia, sillä Benno Hanslianin viime viikolla harjoituksissa saama polvivamma osoittautui kuvauksissa niin pahaksi, että laitamiehen kausi on ohitse. Koko kettuperhe toivottaakin valtavasti tsemppiä toipilaalle!

Kirvesoja ja Koppelomäki lainalle

JJK sopi keväällä Kakkoseen nousseen MiPK:n kanssa yhteistyötä, jolle jouduttiin etsimään uusi muoto, kun Villiketut saivat sarjapaikan Kakkoseen. Nyt Tuomas Koppelomäki ja Ville Kirvesoja liittyvät mikkeliläisten rinkiin lainasopimuksella.

Keskikenttäkaksikon laina kestää alustavasti heinäkuun alkuun, mutta JJK voi tarpeen tullen kutsua kasvattinsa takaisin aiemminkin.

Lauantaina B-nuorten ja Villikettujen kotiottelut

Sunnuntaista Veikkausliigan kotiavausta odotellessa voi futisnälkää taltuttaa jo lauantaina Viitaniemessä.  Villiketut ja MiPK ovat klo 16:20 alkaen vastakkain viimeisessä harjoitusottelussa ennen Kakkosen alkua.

Heti perään puolestaan B-nuoret aloittavat oman Ykkösen kautensa. Kauden kotiavauksessa vastassa on KTP klo 18:45 alkaen.

Molempiin otteluihin on vapaa pääsy – tervetuloa!

JJK-kotiottelumainoskuvat-Petrescu