Väliviikko Suomen cupista – vuorossa vuoden ensimmäinen harjoitusottelu

10.02.2017

suomencup-jjk-mp-pasoja-04022017

JJK:lla on vuorossa nyt kevään ensimmäinen harjoitusottelu.

Vehkahalliin vieraaksi saapuu tulevalla kaudella Kakkosessa pelaavaa MiPK. Ottelu alkaa klo 13:10 ja siihen on vapaa pääsy.

JJK:n alkuvuosi on kulunut pelaten Suomen cupia, joka muuttui tälle kaudelle. Kauden 2017 Suomen cup alkoi jo syksyllä 2016 ja tuolloin pelatuilta alkukierroksilta jatkoon päässeet neljä parasta joukkuetta pelaavat parhaillaan lohkovaihetta Veikkausliigan ja Ykkösen joukkueiden kanssa.

Lohkovaihe on nyt suunnilleen puolivälissä ja JJK:lla takanaan on kolme ottelua, edessä kaksi: kotiottelu Ilvestä vastaan ensi viikolla 18.2. ja lohkovaiheen päättävä vierasottelu FC Lahden vieraana 6.3.

Ensimmäisen voittonsa Kettupaidat ottivat viime viikolla niin ikään Kakkosessa pelaavan mikkeliläisen MP:n kustannuksella. Vieraat menivät parikin kertaa johtoon, mutta loppuhetkillä JJK jyräsi 4-2-voittoon.

JJK:n alkuvuosi on ollut myös rikkonainen: pelaajia on sivussa niin kolhujen kuin flunssankin takia ja kokoonpanot ottelusta toiseen ovat vaihdelleet olosuhteiden pakostakin.

Jonkin verran päävalmentaja Juha Pasoja on myös tehnyt ryhmitysmuutoksia etsiessään sopivia vaihtoehtoja tulevaa Veikkausliiga-kautta ajatellen. Ykkösen kausina kevättalvea rytmittivät harjoitusottelut, joissa kokoonpanotestauksia on voinut tehdä – nyt viikonloput täyttyvät virallisista otteluista, joissa ei saa olla mukana myöskään sopimuksettomia testipelaajia.

Talven ainoa treenipeli ennen MiPK-ottelua pelattiin viime vuoden puolella, kun JJK kävi ennen joululomalle jäämistä SJK:n vieraana.

– Mielummin tietenkään ei tekisi kokeiluja Suomen cupin otteluissa, mutta kevääseen ei nyt mahdu samalla tavalla harjoitusotteluita kuin aiemmin.

– Nyt on sitten harvinainen treenimatsi, jossa voi testata niin ryhmitystä kuin pelaajiakin, joten kokeiluja tullaankin näkemään, Pasoja toteaa.

Harjoitusottelu: JJK – MiPK, Vehkahalli, lauantaina 11.2. klo 13:10

A-nuorten SM-karsinta: JJK – SJK, Vehkahalli, lauantaina 11.2. klo 15

KausikorttI2017_banneri_2001_final