Uutiset / 2010 / Pitkäjänteisyyttä, ei kunnianhimottomuutta

19.03.2010

JJK:n päävalmentaja Kari Martonen ja kapteeni Mikko Hyyrynen perustelevat edustusjoukkueen kaudelle 2010 asettamia tavoitteita rauhallisin sanakääntein. Olennainen viesti on, että tavoitteet tukevat pitkäjänteisyydessään seuran uutta slogania.

 

– Ensimmäinen tavoite kantaa seuraaviin tavoitteisiin. Kaikki lähtee siitä, että jokaisella seurassa on vastuu pelaajien kehittymisestä ja sen edellytysten luomisesta. Me halutaan jatkuvuutta, että ihmiset ympäri Suomen mieltää JJK:n liigaseuraksi ja myöhemmässä vaiheessa menestyväksi sellaiseksi, Martonen korostaa.

 

Numeraalisten tavoitteiden puuttuminen ei kieli kunnianhimon puutteesta.

 

– Ei todellakaan. Tottakai me halutaan pärjätä, eikä tavoite poissulje menestymistä millään tavalla. Meillä on hyvä joukkue, jolla on mahdollisuus pärjätä Veikkausliigassa, mutta tällä asettelulla poistetaan ylimääräistä painetta pelaajien harteilta, Martonen sanoo.

 

– Samalla tässä tiedostetaan se, että vaikka Liigacupissa on tullut jopa yllättävän hyviä tuloksia, ovat Veikkausliigan pelit ihan erilaisia ja niissä pärjääminen vaatii ihan eri asioita. Liigakauden alkaessa kaikki joukkueet ovat valmiita ja samalla viivalla.

 

Huomiota tavoitteenasettelussa herättää myös muotoilu Suomen cupin viimeisen ottelun voittamisesta.

 

– Eihän sellaiseen turnaukseen ole mitään järkeä osallistua, jollei siinä tavoittele jotakin. Me ajatellaan se niin, että jokaiseen yksittäiseen otteluun asennoidutaan ja keskitytään siten, että siitä edetään, Hyyrynen sanoo.