Uutiset / 2010 / Martonen: oikealla tiellä ollaan

22.03.2010

JJK:n esitys lauantaisessa 1-1 -tasapelissä Jaroa vastaan oli päävalmentaja Kari Martosen mielestä selkeä osoitus siitä, että valittu tie on oikea.

– Vielä videolta katsottuna vahvistui se käsitys. Meidän pelaamisessa oli erittäin hyviä elementtejä. Vielä kun pystytään pitämään läpi ottelun sama tempo ja ilme kuin ajoittain lauantaina pystyttiin, tulee hyvä. Oikealla tiellä ollaan, Martonen sanoo.

Kehitysaskeliakin tarvitaan, jotta pallollinen peli pysyisi kasassa läpi koko 90-minuuttisen.

– Pallottomien pelaajien liikkumisella pitää pystyä auttamaan pallollista pelaajaa niin, että tarjolla on useampi vapaa syöttösuunta. Kun saadaan kahden pelaajan sijaan 3-4 pelaajaa mukaan samaan ajatukseen, pystytään pelaaman ketä vastaan tahansa.

Jaro-ottelussa herättivät huomiota keskikentän harhasyötöistä syntyneet vastaiskut, joissa vastustaja pääsi ylivoimahyökkäyksiin suoraan JJK:n puolustuslinjaa vastaan.

– Joukkueen tasapainosta olisi pystyttävä pitämään huoli. Vaikka hyökätään rohkeasti, täytyy joukkueen olla puolustussuuntaan tasapainossa. Se on tässä vaiheessa kautta ihan hyvää harjoitusta puolustuslinjalle, mutta toivottavasti vastahyökkäyksiä ei jatkossa tule ihan noin paljon, Martonen naurahtaa.

Kokonaisuutena Liigacupin jatkopaikan varmistanut tasapeli jäi päävalmentajan kirjoihin vahvasti plusmerkkisenä.

– Suhteellisen kovan treeniviikon jälkeen hyvä rutistus. Loppua kohti saatiin enemmän ja enemmän painetta, mikä osoittaa sen että ollaan hyvässä kunnossa.