Uutiset / 2010 / JJK matkustaa Barcelonan nurmille

19.02.2010

JJK:n edustusjoukkue saa roiman piristysruiskeen talven harjoituskaudelle, kun se lentää lauantaiaamun varhaislennolla Barcelonaan harjoitusleirille. Viikon mittaiseen rupeamaan sisältyy yhdeksän harjoitustapahtumaa ja kaksi ottelua.

 

– Tämä on meille hieno tilaisuus hitsata joukkuetta yhteen ja kohottaa joukkuehenkeä. Ollaan viikko yhdessä ilman, että pelaajat häviävät treenien jälkeen kuka mihinkin. Tarkoitus on harjoitella laadullisesti hyvin – ja haistella pitkästä aikaa miltä nurmi tuoksuu, joukkueen päävalmentaja Kari Martonen tunnelmoi.

 

Ympäristönvaihdos, nurmikenttä ja niiden tuottama into ovat yhdistelmä, jonka kanssa on mahdollisuus tehdä virheitäkin.

 

– Kun mennään ensimmäistä kertaa nurmelle, pitää olla tarkkana ettei olla heti ensimmäisen treenin jälkeen ihan jumissa. Toisaalta ei ole mieltä siinäkään, että ollaan yksi viikko leirillä ja sitten palaudutaan 2-3. Harjoitusten rytmittäminen on tärkeää.

 

– Pelillisesti keskitymme nimenomaan koko joukkueen tekemiseen. Tarkoitus on rakentaa eteenpäin ajatusta siitä, miten JJK tulevalla kaudella pelaa.

 

Joukkueen vastustajat leirin harjoitusotteluissa ovat Espanjan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava CF Peralada ja kolmanneksi korkeimman tason CF Gava.

 

– Molemmat ovat meidän paikallisen kontaktin mukaan laadukkaita joukkueita, Martonen sanoo.

 

Peraladan JJK kohtaa keskiviikkona ja Gavan torstaina.

Paluu Jyväskylään tapahtuu viikon kuluttua lauantaina.