Uutiset / 2010 / JJK löi TPS:n Liigacupin puolivälierissä

31.03.2010

Ottelun alku ei lupaillut kotijoukkueelle kovinkaan ruusuista lopputulosta. Heti ottelun alusta lähtien TPS alkoi vyöryttää hyökkäyksiään kohti kotijoukkueen maalia.

Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin 4. minuutin kohdalla kun Misin syöttä tavoittikin Babatunde Wusun mutta JJK:n puolustaja sai jalkansa viime hetkellä laukauksen eteen. Pari minuuttia edellisestä Tunde syötti Jani Virtasen vapaaksi 16 sisällä mutta tepsiläisen laukaus epäonnistui.

12 minuutin kohdalla turkulaiset sitten avasivat ottelun maalitilin. Wusu jakoi laidalle Virtaselle joka puolustajan harhautettuaan syötti pallon takaisin Wusulle. Wusu viimeisteli avausmaaliin kahden tolpan kautta. TPS jatkoi vyöryttämistä mutta kesken TPS painostuksen JJK sai vapaapotkun noin 25 metristä. Ottelua oli tuolloin pelattu 27 min. Matti Lähitien laukoman kovan vaparin laittoin Tommi Kari maaliin turkulaisten maalivahdin torjuttua eteensä.

33 minuutilla Riku Riski syötti laitaan Virtaselle joka harhautti puolustajan ja laukoi vasemmalle takanurkkaan numeroiksi 1-2. Mutta vielä ennen taukoa JJK iski . Kulman jälkitilanteessa pallo pelattin Christian Sundille joka laukoi pallon lähietäisyydeltä alanurkkaan.

Toisella jaksolla JJK sai paremmin pelistä otetta mutta maaleja ei kummaltakaan joukkueelta nähty joten mentiin rangaistuspotkukilpailuun.  JJK hoiti rankkarit 100% varmuudella ja vei näinollen Liigacupin välieräpaikan vahvalta TPS:lta.

JJK:n onnistujat rankaistuspotkuissa olivat Kari, Hyyrynen, Pasoja ja Lahtinen.

Ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa TPS:n valmentaja Rajamäki oli tyytyväinen ensimmäisen puoliskon aktiiviseen pelaamisen .”Toiselle puoliajalla peli äkkiä kääntyi ja JJK pääsi niskan päälle ja iskettiin pelkästään vastahyökkäyksillä . Meillä oli kuitenkinenemmän maalipaikkoja ja mutta täytyy muistaa ettei TPS  ole vieläkään  voittanut  JJK:ta . Haluttiin mennä jatkoon JJK jatkaa onnittelut siitä. Ei sen dramaattisempaa”, päätti Rajamäki.

Martonen oli tavallaan  vastakkaiset ajatukset kuin Rapalla. ”Ei oltu valmiita ja eka puoliaika meni verrrytellessä . Futisjumalat oli meidän puolella ensimmäisellä jaksolla. Tehtiin maalit harvoista paikoista. Toisella puoliajalla oli hyviä elementtejä mitä toivottas kesällä näkyvän koko pelin ajan. Ylpeä oeln joukkueesta että pystyttiin jatkoon menemään. On hieno asia päästä näkemään tulevan veikkausliigakauden vastustajia . Katseet seuraavaan peliin ja lähdetään haastamaan Jaroa välierissä. Liigacup ei ole meille elämän ja kuoleman kysymys mutta valmistaa liigaan. Toivotaan ettei joukkue ole vielä valmis. Olemme näköjään valmiita vasta 45 minuutin peliin ” , summasi ottelun Martonen.