Uutiset / 2009 / Tuomasen blogi: ”Odottavan aika on pitkä”

25.04.2009

Ksml.fi / 24.4.2009

Jyväskylään ei ilmeisesti säitä saa tilattua, edes kauniisti pyytämällä. Kaksi ensimmäistä otteluamme jouduttiin siirtämään kenttien huonon kunnon takia sekä Myllykoskella että Jyväskylässä. Saimme tiedon MyPa matsin siirtymisestä kaksi päivää ennen h-hetkeä ja ainakin itselleni se oli raskasta kuultavaa. Kotiottelun siirron ennustamiseen ei Nostradamuksen kykyjä tarvinnut, sillä Harjun kentän pelikelvottomuutta kävimme lähes päivittäin ihmettelemässä. Luonnonoloille ei tietenkään mitään voi ja muillakin paikkakunnilla otteluita jouduttiin siirtämään mutta vaikea tästä on positiivisia puolia löytää.

Muutenkin pitkä pre-season pitkittyi reilulla viikolla ja ainakin tuo kotiottelu siirrettiin toukokuulle jolloin meillä on 7.5 – 31.5 välisenä aikana seitsemän ottelua. Reilun kuukauden päästä on siis melkein kolmannes kaudesta pelattu, aika hurjalta tuntuu. No nyt lienee sentään varmaa, että JJK:n kausi alkaa 27.4 vanhan kunnon Tepsin vieraana, eikä päivääkään liian aikaisin!

JJK sai kevään aikana kolme suhteellisen eksoottista vahvistusta kun Lee Ho Jin, Nam Ik Kyung ja Kim Hyun-Kwan, eli tuttavallisemmin Lii, Nami ja Kimmo, liittyivät ryhmäämme. Kolmikon suomenkielen taito on ymmärrettävästi olematon ja kun vain Nam puhuu muutaman sanan englantia, ei kommunikaatiokatkoksilta ole täysin pystytty välttymään. Onneksi kolmikon suomi kehittyy samaa vauhtia kuin muun joukkueen viittomakieli. Heiltä on lupa odottaa paljon kunhan pääsevät sinuiksi suomalaisen pelityylin kanssa, taidossa ja nopeudessa nimittäin löytyy. Tähän kun lisätään kova vahvistus keskikentälle, Keski-Suomessa myös eksoottinen, stadilainen Toni Koskela niin joukkue on varmasti iskukykyinen Veikkausliigaan.

Ennakkosuosikinpaineet taitaa olla kohtalaisen tuntematon käsite meille kauden aikana. Järjestäen kaikissa ennakkoarvioissa JJK oli sijoitettu sijalle 14, varmaksi suoraksi putoajaksi. Uskon että siitä on meille vain etua, ettei kukaan odota meiltä yhtään mitään. Pelityylimme sopii ehkä paremmin vastaiskutaktiikkaan kuin jatkuvaan pelien dominointiin ja monet asiantuntijat tulevatkin saamaan nenilleen kauden aikana. Liigan avauskierroksella nähtiin jo muutama yllätys mutta yhdelle on varmasti vielä tilaa!

ksml.fi / fcjjk.com