Uutiset / 2009 / JJK:n ahdinko jatkui – MyPa parempi 0-1 (0-1) numeroin

13.07.2009

JJK potkaisi käyntiin kolmen vieraspelin jälkeen kolmen kotiottelun sarjan kun joukkue isännöi hyväkuntoisella Harjun stadionilla Myllykosken Palloa. JJK ei onnistunut kääntämään kurssiaan voittojen tielle sillä niinikään viime aikoina alavireiseti esiintynyt MyPa haki kaikki sarjapisteet Harjulta 0-1 (0-1) numeroin.

Sateinen Harju tarjosi haastavat olosuhteet pelaajille ja joukkueet lähtivätkin kamppailuun melko varovaisesti. Ensimmäinen huippupaikka aukeni MyPalle 11. minuutilla kun JJK:n maalivahti Mihaly Szerovay teki upean kaksoistorjunnan Tosaint Rickettsin  aivan maalin edestä avautuneisiin paikkoihin. Kun Szerovay pysäytti vielä jakson puolivälissä MyPan läpiajon näyttävästi, näytti jakso päättyvän maalittomana.

MyPa iski kuitenkin vielä ennen taukoa. 40. minuutilla Tuomo Könönen asettui kolmannen keran antamaan kulmapotkua. Könönen liukastui osittain kulmassaan mutta pallo löysikin tarkasti Toni Lindbergin joka tuikkasi vieraat vastustamattomasti 0-1 taukojohtoon.

JJK sai hienokseltaan hallinnan toisen jakson ensimmäisen puolikkaan tapahtumista. Palloa yritettiin pelata suoraviivaisesti Namille ja kärkeen siirretylle Tommi Karille mutta vaarallisiin maalintekopaikkoihin hyökkääjät eivät päässeet. Mitä pidemmälle ottelu eteni niin MyPan vahva keskikenttä sai otteen pelistä JJK:n panostaessa keskikentän kustannuksella hyökkäyspeliinsä.

JJK:n paras tasoituksen paikka nähtiin 80. minuutilla. Mika Lahtinen pelasi pallon oikeasta laidasta keskelle Tommi Karille joka oli aivan kasvotusten MyPa-vahti Antti Kuismalan kanssa. MyPa-puolustajat ehtivät kuitenkin aivan viime hetkellä peittämään Karin yrityksen. Toisella jaksolla kentälle vaihdettu JJK:n vasen laitalinkki Jin Ho Lee keskitti myös pariin otteeseen vaarallisesti pallon MyPa-maalille mutta päättäjää ei löytynyt, ei edes MyPa-puolustajasta joka oli ohjata pallon yliajalla omaan maaliin.

Ottelun jälkeen molempien joukkueiden valmentajat olivat yhtä mieltä kamppailun tasaisuudesta. ”En voi syyttää etteivätkö pojat olisi yrittäneet, se ei vain tänään riittänyt”, JJK-luotsi Ville Priha totesi pelin jälkeen.

JJK:n kotiyleisö ansaitsee isot erityiskiitokset sillä erittäin harmaasta ja sateisesta päivästä ja sarjasijoituksesta huolimatta Harjulla oli mukava yleisömäärä ja yleisö haluaa antaa vahvan oman panoksensa JJK:n taistelussa sarjapaikan puolesta.

JJK:n kotiottelut Harjun stadionilla jatkuvat jo tulevana lauantaina 18.7. kun JJK isännöi viime vuoden Suomen mestareita eli FC Interiä. Tervetuloa Harjulle runsain joukoin!

Kuvat: Mihaly Szerovay teki muutaman näyttävän torjunnan avausjaksolla (yläkuva). Nuori Patrick Poutiainen jatkoi mainioita esityksiään JJK:n keskikentällä (alh.).