Uutiset / 2009 / JJK-kannattajille haetaan helpotusta jo RoPS-otteluun

08.05.2009

Jyväskylän Jalkapalloklubi on aloittanut historiansa ensimmäisen liigakauden lupaavasti. Joukkue on kahden pelin jälkeen tappioitta ja varsinkin eilinen esitys Hakaa-vastaan oli lupauksia antava. Hyvään otteluun toi kuitenkin varjon se, etteivät JJK:n kannattajat saaneet seistä lainkaan Harjulle tuoduissa päätykatsomoissa.

“Minulla sydän itkee verta tässä tilanteessa. Tiesin heti, että tästä tulee ongelmia. Olemme asiasta todella surullisia”, JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen sanoo.

Päätykatsomon seisomiskiellon syynä on katsomon matala takareuna, joka meinasi estää näiden katsomoiden käytön kokonaan. “Siinä on semmoinen tilanne, että Jyväskylän kaupunki on ostanut tänne uusia lisäkatsomoita, jotka on siirretty päätyyn. Niillä oli keskiviikkona turvatarkastus ja paikalliset rakennusviranomaiset meinasivat kieltää niiden käytön kokonaan. Saimme niille kuukauden armonajan, mutta seisominen on siellä kokonaan kielletty.”

Vesalaisen mukaan seurassa on pähkäilty koko torstai-ilta ja perjantaipäivä sitä, mitä kannattajien olojen parantamiseksi voitaisiin tehdä. Yksi ratkaisu on keksitty, mutta se vaatii vielä Jyväskylän kaupungin siunauksen.  ”Yksi ratkaisu olisi siirtää aurinkokatsomoon ja rauhoittaa se siihen käyttöön. Siihen tarvitaan kuitenkin kaupungin lupa, koska olemme Harjulla vain vuokralaisia.”

Vesalainen on kuitenkin asiaan suhteen varovaisen toiveikas.  ”Jos kannattajat saadaan siirrettyä aurinkokatsomoon, niin siinä tapauksessa katsomossa saisi seistä jo torstain RoPS-ottelussa.”

Katsomomurheiden keskellä Vesalainen on kuitenkin erittäin tyytyväinen JJK:n liigaesityksiin. Varsinkin torstainen kotiavaus saa häneltä suitsutusta. “Joukkueen pelaaminen oli eilen aivan loistavaa. Keski-Suomessa ei ole ennen noin mahtavaa jalkapalloa ja yleisö löysi paikalle. Niistä kannattajista voimia näiden hommien tekemiseen saa. Jos heitä ei olisi, niin turhaahan tämä olisi.”

Puoliaika / Lari Vesander 8.5.2009