Uutiset / 2009 / JJK jatkaa karsijan paikalla – MIFK voitti jyväskyläläiset 3-1 (1-0)

04.10.2009

Tiukasti suoraa putoamista vastaan taisteleva JJK koki tappion, kun IFK Mariehamn nappasi 3-1 (1-0) kotivoiton ja jätti sarjanousijan odottamaan viimeisen kierroksen ratkaisuja. IFK:n maaleista vastasivat Patrik Rikama, Wilhelm Ingves ja Marcus Olofsson. JJK:n ainokaisen viimeisteli Tuomas Latikka.

Ottelu lähti liikkeelle kotijoukkueen hallinnassa. Maarianhaminalaiset pitelivät tahtipuikkoa ja se  pystyi pitämään pallonhallinnan itsellään.

Avausmaali Maarianhaminassa nähtiin aivan ensimmäisen puoliskon loppuhetkillä 42. minuutin pelin jälkeen. Ante Simunac antoi kulmapotkun jälkitilanteesta laidalta kovan keskityksen JJK:n puolustuksen taakse nousseelle Patrik Rikamalle, joka ampui komeasti volleysta pallon JJK:n maalin etuyläkulmasta sisään. Näin tauolle siirryttiin ansaitusti IFK:n johdossa.

Toinen puoliaika jatkui edelleen IFK:n hallinnassa, eikä vierasjoukkue tahtonut päästä laadukkaisiin maalintekopaikkoihin. Joukkueen päävalmentaja Ville Priha oli myös pakotettu laittamaan enemmän hyökkäysvoimaa kentälle vaihtojen myötä.

Tämä ei  kuitenkaan tuottanut tulosta, sillä ottelun seuraavastakin osumasta vastasi IFK. Hetkeä aikaisemmin kentälle vaihdettu Wilhelm Ingves oli jo kertaalleen päässyt kokeilemaan maalintekoa, mutta toista kertaa hän ei enää erehtynyt. Marcus Olofsson tarjoili, ja Ingves lisäsi kotijoukkueen johtoa lukemiksi 2-0.

Ottelun yliajalla nähtiin vielä kaksi maalia. Ensin Tuomas Latikka onnistui tuomaan JJK:n vain maalin päähän. Maalin jälkeen JJK sai vielä kulmapotkun joka ei kuitenkaan tuottanut tasoitusmaalia. IFK:n Olofsson lopetti vieraiden yrityksen lopullisesti iskemällä vastaiskusta loppulukemiksi 3-1.

JJK:n lopullinen sarjasijoitus selviää kahden viikon päästä kun JJK kohtaa kotikentällään Tampere Unitedin ja RoPS isännöi Rovaniemellä jo sarjapaikan varmistanutta Kuopion Paloseuraa.

Kuva: Ikitaistelija Tuomas Latikka teki uransa ensimmäisen Veikkausliigamaalin Maarianhaminassa.