Uutiset / 2009 / JJK ja Inter hakevat voittoa Liigacupissa Vehkalammella

07.03.2009

Katseet kiinnittyvät keskiviikkona Suomeen lentäneeseen Etelä-Korealaiseen Kim Hyun Kwaniin. JJK:n testattavaksi saapunut tuulennopea korealainen laitapelaaja pelaa lauantaina ensimmäisen pelinsä JJK-paidassa.

Liigacupin nihkeästi aloittanut FC Inter on Vehkalammen keinonurmella pakkovoiton edessä, mikäli joukkue aikoo uusia viimevuotisen cup-mestaruuden. Voittokaan ei tosin takaa Interille jatkopaikkaa, sillä jos FC Lahti voittaa rästipelinsä, painelee se sarjataulukossa Interin ohi. Interillä on kasassa viidestä pelistä neljä pistettä (1-1-3). 

Luokkaantumissumasta kärsivä JJK lähtee puolestaan hakemaan Liigacupin avausvoittoa ja sen myötä tavoittelemaan jatkopaikkaa. JJK ei ole tänä talvena voittanut vielä yhtään Veikkausliigajoukkuetta. Päävalmentaja Ville Prihan mukaan olisi erityisen tärkeää saada voittoja plakkariin ennen kauden alkua. – Meidän pitäisi oppia voittamaankin. Ei homma mene niin, että tässä vaan harjoitellaan ja yhtäkkiä ruvetaan voittaamaan pelejä, kun sarjakausi alkaa, Priha sanoo. 

Vehkalammen kenttä tuo oman lisämausteensa peliin. – Jyväskylässä on tietojeni mukaan pieni, mutta pelialusta itsessään on hyvä. Tämä on loppujen lopuksi tärkeintä, tietää Interin päävalmentaja Job Dragtsma

– Ottelusta ei tule ihan tavallista jalkapallo-ottelua. Kaksinkamppailuiden merkitys korostuu, ja pelin tempo on pienehköllä kentällä kova alusta loppuun. Yleisö viihtyy, ja vauhtia ja vaarallisia tilanteita riittää, Priha ennakoi.

Ottelu on hyvä näytönpaikka JJK:n testisssä olevalle Kim Hyun Kwanille. JJK odottaa korealaisen olevan selkeä vahvistus molempiin suuntiin, etenkin hyökkäyspäähän. – Kwanilla on takana pitkä lentomatka, joten ei kannata odottaa häneltä ihan mahdottomia, Priha kuitenkin muistuttaa. 

Korealaisvahvistuksen lisäksi erityisesti JJK-fanit seuraavat silmä tarkkana Touko Tumantoa (ex-JJK), joka yrittää saada pallon kasvattajaseuransa verkkoon Interin riveissä.   

JJK:lta sivussa ovat Anssi Viren, Markus Paija, Jukka Sinisalo, Samu Nieminen, Tommi Kari, Eero Markkanen, Otto Piili, Teemu Pulkkinen ja Markus Virtanen. Sen sijaan keskiviikon Lahden ottelusta poissa olleet Niko Kautto ja Niko Markkula ovat tervehtyneet pelikuntoon. 

Interin Liigacupin ottelut eivät ole sujuneet joukkueen suunnittelemalla tavalla. Joukkueen pelaaminen on Dragtsman mukaan noussut, ainoastaan maalinteossa on ollut ongelmia. 

– Pelaamisen tasomme on noussut viimeisten otteluiden aikana. Ainoastaan maalinteossa on ollut ongelmia. Toivotaan, että JJK-ottelussa pystymme parantamaan tasoamme myös tällä osa-alueella ja päättämään sitä myötä alkulohkon ottelut voittoon, sanoo Dragtsma. 

Interin joukkueesta puuttuu Dragtsman mukaan loukkaantuneena olevia pelaajia sekä Pablo Gomez Marttila ja Eemeli Reponen, jotka pelaavat täyden ottelun kehitysjoukkue FC Sinimustien riveissä LoPaa vastaan.- Correia, Paajanen, Gustafsson ovat loukkaantuneina sivussa, sanoo Dragtsma.

Liigacupin ottelu JJK – FC Inter alkaa lauantaina 7.3.klo 15.00 Vehkalammella.

Kuva: FC Inter voitti viime kaudella liigacupin ja lopulta myös Suomen mestaruuden.

www.veikkausliiga.com / fcjjk.com