Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK hakee keskiviikkona avausvoittoa TamUsta

10.03.2009

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun ilman sen suurempaa panosta. TamU varmisti liigacupin jatkopaikan kaatamalla RoPS:in lauantaina 2-0. JJK puolestaan menetti mahdollisuudet selviytyä jatkopeleihin hävittyään Interille Vehkalammella lukemin 1-2.

JJK:n päävalmentaja Ville Priha ei usko, että ottelun lähtökohdilla on vaikutusta peliin. – Joka peliä lähdetään tietysti voittamaan, mutta me ei olla ajateltu liigacupin jatkopaikkaa oikeastaan millään lailla. Kaikki joukkueet hakee peleistä omia asioitaan, ja uskon, että TamUn kohdalla on ihan sama juttu, Priha sanoo.

TamU on rohmunnut pelaamistaan neljästä ottelusta peräti kymmenen pistettä (3-1-0). JJK ei ole vielä onnistunut saamaan täyttä pistepottia, mutta ainakin viime pelin perusteella sillä on täydet eväät avausvoittoon keskiviikkona. Voittaminen edellyttää kuitenkin erityisen tarkkaa pelaamista puolustuspäässä ja tehokkuutta viimeistelyssä.

Priha on samoilla linjoilla. – TamU on mielenkiintoinen ja kova vastustaja. Luulen, että TamU on on valmiimpi joukkue kuin Inter tällä hetkellä ja sitä myötä myös kovempi vastus, mikä on vaan hieno juttu, Priha sanoo.

– Me yritetään jatkaa pelillisesti samoilla linjoilla kuin Interiä vastaan. Tavoitteena on kehittää hyökkäyspelaamista pelaavaampaan suuntaan ja määrätä tahtia ottelussa. Puolustuspelaamista pitää parantaa Inter-pelistä, ettei omissa soi yhtä helposti tällä kertaa, Priha jatkaa.

Mikä olisikaan parempi tapa suunnata voittojen tielle kuin voittaa TamU. Tampereella on nimittäin totisesti opittu voittamaan: tästä on todisteena vuoden 2007 tuplamestaruus ja sitä seurannut menestys eurokentillä. TamUn päänahkan nappaaminen antaisi JJK:lle varmasti kosolti itseluottamusta ja oppia tulevia pelejä varten.

Vastustajalla ei Prihan mukaan kuitenkaan ole sen suurempaa merkitystä. – Talvikaudella ei kiinnitetä erityistä huomiota vastustajaan, meillä on ihan tarpeeksi tekemistä omassa pelissä. Tärkeintä on viedä omaa peliä eteenpäin, ja se kehittyy parhaiten niin, että harjoitellaan meille tärkeitä asioita, Priha linjaa.

JJK:lta lasaretin puolella ovat Anssi Viren, Markus Paija, Samu Nieminen, Tommi Kari, Eero Markkanen, Otto Piili, Teemu Pulkkinen ja Markus Virtanen. Jukka Sinisalo tekee paluun miesvahvuuteen.

Tarkkaile heitä:

Kim Hyun Kwan, JJK. Vikkeläkinttuinen korealainen näytti taitojaan jo viime lauantaina. Maaliin johtanut syöttö ja liuta tarkkoja keskityksiä. Joko verkko heiluu maalin merkiksi TamUa vastaan?

Christian Sund, JJK. Oli JJK:n parhaimmistoa Interiä vastaan. Keskikentän työmyyrä lukee peliä erinomaisesti, katkoo vastustajien syöttöjä ja antaa vaarallisia keskityksiä.

Aleksei Kangaskolkka, TamU. Liigacupin maalipörssin kärkinimi on tehtaillut maaleja urakalla – jatkuuko sama tahti JJK:ta vastaan?

Aapo Lappainen, TamU. Nuorella lupauksella ei paljon pallo polttele jaloissa. Lappalainen on esittänyt keskikentällä varmoja otteita ja rakennellut maalipaikkoja hyvillä syötöillä.

Ottelun pääsylipun hinta on 10 euroa. JJK:n kausikortilla otteluun on vapaa pääsy. Kortteja myydään myös ottelupaikalla, hinta on 150 €.

Ottelu alkaa keskiviikkona klo 17.00 Vehkalammella. Tervetuloa.

Kuva: Sini palaa joukkueen vahvuuteen loukkaantumisen jälkeen.

fcjjk.com