Uutiset / 2009 / FC Lahti kaatoi JJK:n liigacupissa 1-0 (0-0)

04.03.2009

JJK päätti Liigacupin vieraskiertueensa Lahdessa kun FC Lahti isännöi hyvissä olosuhteissa jyväskyläläisiä. Useista poissaoloista kärsinyt JJK pelasi hyvän ensimmäisen jakson mutta FC Lahden toisen jakson erikoistilannemaali ratkaisi ottelun lopulta kotijoukkueelle 1-0 (0-0) lukemin.

”Ensimmäinen jakso oli meiltä hyvää peliä. Pelin hallinta oli aika lailla tasoissa kuten myös maalipaikat”, JJK:n valmentaja Matti Lahtinen kertasi ottelun kulkua pelin jälkeen. Jakson alku sujui JJK:n lievässä hallinnassa. Kun Lahti siirsi Jari Litmasen keskikentälle siirtyi hallinta hiljalleen lahtelaisille. Litmanen vastasikin ensimmäisestä vaarallisesta tilanteesta kun Litin vapaapotku 32. minuutilla osui JJK-maalin ylärimaan.

JJK:lle aukesi erinomainen maalintekopaikka 35. minuutilla kun Christian Sundin kierteinen keskitys ajautui Matti Lähitielle mutta JJK-kipparin ratkaisuyritys hyvästä paikasta ajautui yli maalin. 44. minuutilla JJK:n Mika Lahtinen pääsi yksin läpi mutta viimeistely jätti parannettavaa ja laukaus ajautui päin FC Lahden maalivahtia.

FC Lahti rankaisi JJK:ta erikoistilanteesta

Talven aikaisemmissa otteluissa JJK:n akilleen kantapää on ollut erikoistilannepelaaminen. JJK:n arkaan kohtaan iski lopulta Lahtikin. 57. minuutilla JJK:n vartiointi petti Lahden kulmapotkussa ja Mohamed Fofana tyrkkäsi pallon JJK:n maaliin maalin edustalta Jukka Vannisen tarjoilusta.

JJK ei päässyt toisen jakson aikana laadukkaisiin maalintekopaikkoihin mutta sekä Lahtinen että Ady pääsivät vuorollaan kokeilemaan laukauksillaan maalintekoa mutta osoitteet olivat tällä kerralla hakusessa.

”Toisella jaksolla olimme altavastaajia. Juoksimme itsemme väsyksiin Lahden viedessä peliä. Pienet virheet ovat tällä tasolla ratkaisevia ja voittamisen kynnys pitää vain ylittää. Nyt pääsemme pelaamaan kolme kotiottelua joissa on hyvä mahdollisuus hakea itseluottamuksen kannaltakin hyviä tuloksia”, Lahtinen totesi.

Kuva: Mika Lahtinen on esiintynyt Talven aikana pirteästi JJK:n kärjessä.

FC Lahti: Tuomi, Toivomäki, Eerola, Heikkinen, Litmanen, Hietanen, Vanninen, Shala (83 min Länsitalo), Korte, Heini (45 min Fofana) ja Huuhka.

JJK: Szerovay, Hannula, Lähitie, Tapaninen, Latikka, Abahassine (66 min Piili), Tuomanen (var. 25 min), Sund, Poutiainen, Ady ja Lahtinen.