Uutiset / 2009 / ENNAKKO: JJK-KPV Harjulla sunnuntaina klo 14.00

23.10.2009

JJK lähtee hyvistä asetelmista ratkaisuotteluun

Kettupaidoilla on kauden viimeinen ja tärkein ottelu edessä sunnuntaina, kun kotijoukkue kohtaa liigakarsinnan toisessa osassa KPV:n Harjulla. JJK onnistui Kokkolan ryöstöretkessään ja nappasi karsinnan ensimmäisen osan nimiinsä lukemin 2-3. Eurosäännöillä pelattavassa karsinnassa vierasmaalien merkitys korostuu, ja jopa maalin tappio sunnuntaina voi varmistaa JJK:n paikan liigakartalla.

Ottelun lähtökohdat ovat siis kotijoukkueen kannalta mitä mainioimmat. Hyvistä asetelmista huolimatta pää täytyy pitää kylmänä. KPV todisti Kokkolassa keskiviikkona, ettei tasoeroissa kärkipään divarijoukkueen ja häntäpään liigajoukkueen välillä ole suurta eroa. KPV raastoi ja hallitsi ensimmäistä karsintaottelua, mutta JJK vei ensimmäisen näytöksen nimiinsä tehokkaalla viimeistelyllä.

JJK-leirissä ollaan valmiita joukkueen kohtalon ratkaisevaan karsinnan toiseen osaan.

– Sillä mielillä lähdetään, että otetaan koneesta nyt viimeisen kerran ulos kaikki, mitä sieltä löytyy. Panokset kaikki tietävät. Pelaajien ei tarvitse etsiä sunnuntaina ylimäärästä motivaatioa taatusti mistään: riittää, että mennään kentälle ja pistetään parastamme, JJK:n valmentaja Ville Priha sanoo.

Kaikki on vielä auki

Priha jarruttelee innokkaimpia ja muistuttaa, että loistavasta avauspotkusta huolimatta homma on kuitenkin vasta puolivälissä. Kotijoukkue lähtee toiseen karsintapeliin sillä asenteella, että mitään ei olla vielä voitettu ja myös sunnuntain peli pitää hoitaa.

– Me ei laskeskella, että mikä tästä ottelusta meidän kannalta olisi hyvä tulos, vaan me mennään pelaamaan omaa parasta peliä.

– Meidän täytyy pyrkiä olemaan aktiivisia. Tasapelin hakeminen ei ole kuulunut meidän suunnitelmiin missään ottelussa, eikä se ole tavoite tässäkään ottelussa.

KPV todisti Kokkolassa olevansa vaarallinen ja väkivahva ryhmä. JJK oli hätää kärsimässä etenkin vasemmalla laidalla, josta KPV vyörytti hyökkäyksiään kerta toisensa jälkeen.

– KPV:n vahvuudet tulivat hyvin esiin Kokkolassa. Sunnuntaina meidän pitää saada peliä paremmin kontrolliin ainakin sillä tavalla, ettei vastustajalle tulisi niin paljon erikoistilanteita.Suurin osa erikoistilanteista tuli keskialueen pallonmenetyksistä, joten siihen osa-alueeseen kaivataan huolellisuutta. Myös KPV:n vaarallisiin vastahyökkäyksiin pitää pystyä vastaamaan paremmin, Priha sanoo.

Pelillisten hienouksien sijasta ottelun lopputulokset ratkaisevat todennäköisesti kuitenkin muut seikat.

– Me tunnetaan nyt KPV nyt hyvin, ja toisaalta ne tietää myös meidät. Eiköhän tässä mennä vaan kentälle taistelemaan, ja katsotaan,  minkälainen tulos taululla on sunnuntaina klo 16, niin ei tarvise enää spekuloida, Priha päättää.

JJK pääsee lähtemään ratkaisupeliin täydessä miesvahvuudessa.

Kuva: Nam on löytänyt mainion pelivireen viimeisissä otteluissa.

Eero Lahtinen / fcjjk.com