Uutiset / 2008 / Kesätrio: JJK, Kirittäret ja Eurooppa 4

31.01.2008

KESÄTRIO, JYVÄSKYLÄN PARHAAT SAMASSA PAKETISSA. JJK, Kirittäret ja Teatteri Eurooppa Neljä pitivät perjantaina tiedotustilaisuuden uudesta yhteistyö muodostaan. Ohessa Keskisuomalaisen uutisointi tilaisuudesta.

Miesväki pääsee katsomaan urheilua ja naiset teatteria tai sitten tapahtumaan voidaan kävellä koko perheen voimin. Tällaiseen kuvioon uskotaan ainakin JJK:ssa, Kirittärissä ja Teatteri Eurooppa Neljässä, sillä kolmikko tekee kesällä harvinaista yhteistyötä.
– Ensimmäistä kertaa Suomessa on saatu aikaiseksi konkreettista yhteistyötä urheilun ja kulttuurin välillä, Teatteri Eurooppa Neljän tuottaja Jussi Rekonen hehkuttaa.
Käytännössä kolmikon yhteistyö tarkoittaa tammikuun lopulla myyntiin tulevaa lippupakettia. 300 euron hintaisessa nipussa on 10 lippua niin JJK:n otteluihin, Kirittärien peleihin kuin Eurooppa Neljän kesäteatteriin.
– Teatteri on eurojen mukaan voimakkaimmin tässä mukana, mutta uskomme, että yhteistyön myötä saamme tuhansia potentiaalisia asiakkaita ja erityisesti 12-17-vuotiaita nuoria, joista teatterissa on puute, Rekonen näkee.
JJK:n seurajohtajan Joni Vesalaisen ideoima yhteistyö kuulostaa yksinkertaiselta jutulta, mutta jo eri urheilulajien välinen yhteistyö on todella harvinaista. Kulttuurin puolelle pääseminen ja henkisen kuilun ylittäminen on aiemmin ollut lähes mahdotonta.
– Tämä on hyvä lähtö rajojen rikkomiselle, sillä nykymaailmassa yhteistyö on voimaa. Ehkä jatkossa voimme lähestyä esimerkiksi yhteistyökumppaneita yhdessä, Kirittärien seurajohtaja Veikko Lahtinen muistuttaa yhteistyön tuomista eduista.
Yhteistyön ei ole tarkoitus jäädä lippupakettiin, sillä kolmikolla on jo nyt joitain ideoita yhteistyön kehittämiseksi.
– Meillä ainakin katsojat voisivat toivottaa kentän pahimmat näyttelijät Eurooppa Neljään, Vesalainen vinkkaa Harjun katsojia.
– Meidän veijarit voisivat ehkä laatia molemmille seuroille oman fanilaulun, Rekonen puolestaan heittää.
30 lipun käyttämiseen kesän aikana riittää mahdollisuuksia, sillä JJK, Kirittäret ja Teatteri Eurooppa Neljä järjestävät kesän aikana kaikkiaan noin 100 tapahtumaa.

fcjjk.com