Uutiset / 2008 / Jukka-Pekka Tuomanen siirtyy JJK-paitaan 3-vuotisella sopimuksella

06.11.2008

JJK on tehnyt uuden pelaajasopimuksen kun seuran väreihin siirtyy kuluvan kauden FF Jaron keskikentällä säännöllisesti esiintynyt TPS:n kasvatti Jukka-Pekka Tuomanen (22).

”Me etsimme joukkueeseemme kokenutta ja rauhallista pelaajaa, jollainen Tuomanen nimenomaan on. Hän on taitava, puolustava keskikenttämies”, JJK:n valmentaja Ville Priha perusteli valintaa.

Tuomanen on pelannut Veikkausliigassa 95 ottelussa ja tehnyt niissä kaksi maalia. Hän ei tule Jyväskylään hakemaan vain peliuraa, vaan kehittymään hyvään joukkueeseen.
Tuomasta veti Jyväskylään kehittymismahdollisuuksien lisäksi maankuulu jalkapallobuumi.

”En halua peitellä sitä, että Jyväskylästä olen kuullut vain myönteistä. Suomen jalkapallo tarvitsee juuri tällaisen piristysruiskeen pääsarjalleen. Katsojamääräthän olivat jo tällä ja viime kaudella hienoja. JJK pelaa sellaista peliä, josta yleisö tykkää”, 22-vuotias Jukka Pekka Tuomanen sanoi sopimuspaperi kädessään.

”En halua olla se vähäisin osa ensi kesän joukkueessa, jotta voisin omalta osaltani täyttää niitä odotuksia, joita Jyväskylässä on asetettu liigassa menestymiselle. Kun selvisi, että minulla on mahdollisuus tehdä sopimus, en ajatellut mitään muuta joukkuetta enää sen jälkeen”.

Tuomanen muuttaa Jyväskylään joulukuun alusta.

JJK:n seurajohtajaa Joni Vesalaista Jukka–Pekka Tuomasen tulemisessa kiinnosti peliosaamisen lisäksi halu sitoutua.

”Se on erittäin tärkeä ja erittäin positiivinen ominaisuus hänessä. Aika pian neuvottelujen aikana selvisi tuo piirre. Joukkue tietää, pelaajat tietävät ja seura tietää, että Tuomanen on valmis haastamaan itsensä menestyksen hyväksi”, Vesalainen hymyili tyytyväisenä.

Tuomaselle jyväskyläläisjoukkueessa on tuttuja pelaajia. Taiteilijanluonteensa päättyneellä kaudella näyttänyt Adi pelasi hänen kanssaan TPS:ssa ja kolmikko Lähitie, Latikka ja Lahtinen pelasivat hänen kanssa nuorisomaajoukkueissa.

”Se on hieno asia, että edeltäpäin on jo tiedossa tuttuja pelaajia, jotka ovat olleet tärkeässä osassa joukkueen menestyksessä”, Tuomanen totesi lopuksi.

fcjjk.com