Uutiset / 2008 / Christian Sund JJK:n keskikentälle 2-vuotisella sopimuksella

07.11.2008

Veikkausliigaan noussut Jyväskylän JJK vahvistaa keskikenttäänsä edelleen. Uusin pelaaja on tällä kaudella Ykkösessä VIFK:ta edustanut Christian Sund. Sundin sopimus on kaksivuotinen.

30-vuotias Sund palaa Veikkausliigaan vuoden tauon jälkeen. Viime kaudella hän pelasi FC Lahden joukkueessa. Lahtea ennen Sundin liigaseuroja olivat viisi kesää VPS, yksi vuosi HJK ja Lahti, josta Sund teki puolentoista vuoden pikavisiitin norjalaiseen Stabäkin joukkueeseen. Kaikkiaan liigaotteluita Sundilla on 168, joissa hän on tehnyt 13 maalia.

Suomen mestaruuden Sund voitti HJK:ssa 2003, ja nuorten maaotteluita hän pelannut 34 tehden niissä kolme maalia.
– Taitava, kokenut ja pallollisena selvä hyökkäyksien johtaja, JJK:n valmentaja Ville Priha kuvaili Sundin ominaisuuksia. Kaksikko pelasi aikanaan yhtä aikaa Vaasan Palloseurassa.

JJK rakentaa ensi kaudeksi taitavan ja hyvän keskikentän. Matti Lähitie sekä uudet Jukka-Pekka Tuomanen ja Christian Sund on kolmikko, jonka varaan ja ympärille päävalmentaja Ville Priha joukkoineen voi luoda ensi kaudella menestyvän liigajoukkueen.

Christian Sund itse uskoo tuovansa nuoreen joukkueeseen kaivattua liigakokemusta. ”JJK haluaa pelata selvästi joukkueena ja hakea yhdessä menestystä. Pelasin kaksi kertaa heitä vastaan tällä kaudella ja joukkue on todella hyvä”, Sund sanoi uudesta seurastaan.

Seurajohtaja Joni Vesalainen joutuu toistelemaan kohta kuluvaksi muuttuvaa toteamusta ” Jyväskylään halutaan tulla pelaamaan, asumaan ja olemaan. On hienoa että seura ja kaupunki ovat pystyneet luomaan meille tällaisen maineen”, Vesalainen iloitsi sopimuksen syntymisen jälkeen.

www.veikkausliiga.com / fcjjk.com