Uutiset / 2008 / JJK ja Jämsänkosken Ilves yhteistyösopimukseen

13.02.2008

JJK Jyväskylä ja Jämsänkosken Ilves ovat tehneet seurojen välisen yhteistyösopimuksen. Keskiviikkona allekirjoitetun sopimuksen myötä JJK:n A-ja B-nuorille on mahdollisuus pelata Ilveksen miesten joukkueessa ilman siirtokorvauksia. Ilveksen miesten joukkue pelaa Keski-Suomen Kolmosessa, mutta tavoittelee tällä kaudella nousua Kakkoseen. Käytännössä kyse on normaalia yhteistyösopimusta huomattavasti laajemmasta sopimuksesta. 

Seurajohtajat tyytyväisiä.
-”Yhteistyösopimuksen tekeminen maakunnan ”lippulaivan” kanssa avaa meille uusia mahdollisuuksia myös markkinoinnissa ja valmentakoulutuksissa”, totesi tyytyväinen Ilveksen palloilujaoksen puheenjohtaja Reima Lahtinen. ”Jokilaaksossa on pitkät perinteet jalkapallossa ja tämä varmasti piristää taas toimintaamme”, jatkoi Lahtinen.
JJK:n seurajohtaja Joni Vesalainen oli iloinen kun myös eteläinen Keski-Suomi on saatu mukaan yhteistyöhön:”Haluamme olla koko maakunnan joukkue. Ensin saatiin yhteistyö käyntiin Huiman kanssa, ja nyt sitten myös Ilveksen kanssa”. ”Haluamme olla mukana tukemassa myös maakunnan jalkapalloa”, totesi Vesalainen.

Tuttumies valmentajana.
Ilveksen uusi valmentaja Jukka Västinen on tuttu mies myös JJK:lle. Ex-llves pelaaja on valmentanut JJK:ssa A-ja B-nuoria, mm. syksyllä 2006 kun JJK A voitti historiallisen SM-hopean toimi Västinen joukkueessa valmentajana. ”Hieno juttu että saatiin sopimus aikaiseksi JJK:n kanssa. Tavoittelemme tällä kaudella nousua sarjaporrasta ylemmäksi, ja sopimus auttaa tavoitteissa”. ”Uskon myös että yhteistyö valmentajien Lahtisen  ja Nevanpään kanssa toimii ongelmitta”, totesi Västinen. Myös JJK A-nuorten SM-sarjajoukkueen valmentaja Tom Nevanpää oli tyytyväinen kun löytyi seura jossa nuoret pelaajat saavat pelata ”miesten pelejä”. ”A-ikäiset tarvitsevat jo kokemusta ja kovuutta miesten peleissä, ja Ilveksessä he tämän sopimuksen myötä saavat. Kolmosen peleistä suurin osa pelataan vielä Jyvässeudulla, näin matkatkaan ei ole ongelma”, sanoi Nevanpää.

Perinteinen jalkapalloseura.
Ilves tavoitelee tällä kaudella nousua Kakkoseen ”uusin eväin”. Joukkue pelasi viimeksi Kakkosessa kaudella 1990. Perinteitä Jokilaaksosta löytyy todella paljon jalkapallossa. Ilves on aikoinaan pelannut kahdeksan kautta maan toiseksi korkeimmalla tasolla. Lähimpänä nousu SM-sarjaan oli kaudella 1969, jolloin Ilves jäi vain kahden pisteen noususta pääsarjatasolle. Useampi Jyväskyläinenkin pelaaja on pukenut päälleen Ilveksen oranssin pelipaidan urallaan.

fcjjk.com