Uutiset / 2008 / Irlanti karkasi toisella puoliajalla-Patu kapteenina

20.02.2008

Suomen alle 17-vuotiaiden (1.1.1991) maajoukkue kärsi tiistai-iltana pelatussa ottelussa 0-3 tappion Irlannille.

Tiistai-iltana Wexhamissa pelattu maaottelu alkoi Suomen kannalta lupaavasti, kun jo ensimmäisen viiden minuutin aikana Suomi pääsi kahdesti maalintekotilanteeseen. Laukaus jäi kuitenkin puuttumaan ja tilanteet kuivuivat Irlannin eduksi.

Ensimmäisellä puoliajalla peli oli tasaista, joskin irlantilaiset olivat hivenen suomalaisia terävämpiä maalintekotilanteissa. Toisen puoliajan alussa Suomi sai erinomaisen tekopaikan johto-osumaan. Laidalta käynnistetty tilanne toi pallon Alexander Ringin ulottuville yhdeksään metriin, mutta Bayer Leverkusenin pelaaja ei saanut tarpeeksi hyvää osumaa palloon ja maali jäi syntymättä.

Kolmen puolustuslinja petti.
Sinivalkoiset kokeilivat ottelussa kolmen pelaajan puolustuslinjaa, mutta huonoin tuloksin. Irlanti meni ottelussa johtoon 62. peliminuutilla. Kotijoukkue käynnisti puolesta kentästä vastahyökkäyksen Suomen pallonmenetyksen jälkeen. Hyökkäyksen päätteeksi rangaistusalueen rajalta lauottu laukaus upposi Suomen maalia vartioineen Aku-Teppo Kelon selän taakse. Kymmenen minuutin kuluttua edellisestä osumasta Irlanti siirtyi 2-0 -johtoon. Myös Irlannin toinen maali käynnistyi pallonriistosta. Pallo pelattiin syötöllä nopeasti puolustuslinjan taakse ja irlantilaispelaaja viimeisteli 2-0 -osuman läpiajosta. Kolmas maali syntyi puolustuksen harhasyötöstä, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viisi minuuttia.

– Pääsimme muutaman kerran hyvään maalitekotilanteeseen, mutta emme saaneet laukausta aikaiseksi. Irlanti oli tänään meitä hanakampi maalintekotilanteissa.

Poutiainen kapteenina
– Tänään joukkueestamme parhaiten onnistui Joni Nissinen. Myös Patrick Poutiainen, Juuso Simpanen ja Alexander Ring pelasivat hyvän ottelun, kertoi valmentaja Timo Liekoski. Koko ottelun pelannut JJK:n ”Patu” Poutiainen oli ensi kertaa maajoukkueessa kapteenina: ”Olihan se hieno kokemus”, totesi Patu JJK:n verkkotoimitukselle.
Joukkueet kohtaavat toisen kerran torstaina (21.2.) Kilkenyssä.

Irlanti – Suomi 3-0 (0-0)