Uutiset / 2007 / Suomen Cupin finaalipäivä siirtyy – uusi päivä 11.11.

14.08.2007

 

Suomalaisjoukkueiden hyvä eurocup-menestys on aiheuttanut muutoksia paitsi Veikkausliigan ohjelmaan, myös Suomen Cupiin. Cup-finaaleita pelataan sunnuntaina 11.11.

Tampere Unitedin eurocup-menestyksen myötä Veikkausliigaan tehdyt ottelusiirrot vaikuttavat myös Suomen Cupin ohjelmaan. Sarjaohjelman muutoksien takia Tampere United ei voi pelata AC Oulua vastaan Suomen Cupin puolivälieräottelua 27.9., vaan ottelu siirtyy pelattavaksi 31.10. Siirron myötä Suomen Cupin välieräpäivät siirtyvät pelattavaksi 3.-4.11. Samalla kilpailun finaali siirtyy pelattavaksi sunnuntaina 11.11. Alkuperäinen loppuottelupäivä oli 3.11.

– Siirrämme Suomen Cupin pelipäiviä mielellämme tällaisessa tapauksessa. Ottelupäivien siirrot aiheuttavat aina hieman päänvaivaa, mutta kotimaisten seurojen pärjääminen kansainvälisillä kentillä on suomalaisen jalkapallon yhteinen etu, Suomen Palloliiton puheenjohtaja Pekka Hämäläinen sanoo.

Suomen Cupin uudessa finaalipäivässä on huomioitu myös UEFA Cupin ja Mestarien liigan lohkovaiheen pelipäivät, mikäli kansainvälisissä kilpailussa nähdään suomalaisväriä. Marraskuun 6. ja 7. päivä ovat Mestarien liigan pelipäiviä ja 8. päivä on merkattu UEFA Cupin pelipäiväksi. UEFA Cupin toisella karsintakierroksella pelaavat suomalaisjoukkueista MyPa, HJK ja FC Haka, joista HJK on vielä mukana Suomen Cupissa. Lisäksi Tampere United saattaa pelata UEFA Cupissa, mikäli se ei selviä Mestarien liigan lohkovaiheeseen

www.palloliitto.fi / fcjjk.com