Uutiset / 2007 / Sarja-avauksesta tasapeli – Kotamäki nosti JJK:n tasoihin

28.04.2007

JJK aloitti sarjakauden pitkästä aikaa eri tavalla kun viime vuosien sarja-avaukset ovat olleet joukkueelle vaikeita. Ykköseen noussut JJK vieraili sarja-avauksessa Joensuu Areenalla ja joukkue haki avauksesta kelpo esityksen jälkeen tasapelin ja sarjapisteen.

”Jippo lähti otteluun erittäin vahvasti ja agressiivisesti johon emme heti pystyneet vastaamaan. On varmaa että moni joukkue on vaikeuksissa Joensuussa vahvan kotijoukkueen kanssa”, JJK-luotsi Ville Priha totesi kamppailun jälkeen. ”1-1 vierastasapeli oli tänään meille hyvä tulos ja pidän sitä ottelutapahtumiin nähdenkin oikeutettuna”, Priha jatkoi.

Maalittoman ensimmäisen jakson jälkeen JJK sai hyvän paineen aikaiseksi toisen jakson alkajaiksiksi. JJK-maali jopa roikkui ilmassa kunnes Jipon Sasha Anttilainen sivalsi 59. minuutilla. Anttilaisen upea laukaus 22 metristä löysi JJK-maalin ylänurkan ja Jippo johti 1-0. JJK vaihtoi 77. minuutilla Tuomas Latikan tilalle Tomi Karlstedtin ja joukkue siirtyi 3 puolustajan alakertaan.

Pelaajaryhmityksen muutos auttoi asiaa osaltaan ja 79. minuutilla Pekko Kotamäki (kuva) sai ”kakkospallon” 25 metrissä ja hänen kova kutinsa muutti suuntaa Jippo-pelaajasta ja hankalasti torjuttava pallo löysi Jippo-maalin ja numeroiksi kirjattiin 1-1. Tasoitusmaalin jälkeen Jippo osui kerran JJK-maalin yläriman ja JJK:n Janne Järvisen keskitys löysi Jippo-maalin tolpan. Maalit oli kuitenkin jo nähty ja pisteet jaettiin numeroin 1-1.

”Tasainen, hyvävauhtinen ottelu ja oikeutettu lopputulos”, Priha päätti.

JJK: Salkojärvi, Hannula, Sinisalo, Lehtonen, Latikka (77. min Karlstedt), Veijonen, Juntunen (46. min Kotamäki), Pulkkinen, Järvinen, Kari (85. min Miettinen) ja Wusu.

Muut vaihtopelaajat: Myllymäki (mv), Alhonen, Häkkinen J-M. ja Katajamäki. Varoitukset: Sinisalo (67 min.)