Uutiset / 2007 / KPV ja JJK iskevät yhteen sunnuntaina Kokkolassa

24.08.2007

 

KPV aloitti venetsialaiset ilotulittamalla GBK:n verkkoon neljä osumaa. Ilotulitusta on tarkoitus jatkaa sunnuntaina, kun JJK tulee KPV:n vieraaksi. Neljää maalia tuskin nähdään, mutta pienempikin maalimäärä riittää, jos sillä jää voitto kotiin.

KPV kaipaa edelleen kipeästi pisteitä, sillä tasaisessa keskiryhmässä sijoitusten muutokset tapahtuvat nopeasti ellei pistetili kartu. Nousija JJK:lla on ollut läpi kesän kova hype päällä. Runsaslukuisen kotiyleisönsä kovalla tuella aktiivisesti ylhäältä vastustajiin iskenyt JJK on sarjassa kolmantena. Viimeisessä kolmessa pelissä on kuitenkin tullut hieman käsijarrua matkaan, sillä Jippo vei JJK:lta koko pistepotin (1-2) sekä GBK (2-2) ja PK-35 (1-1) ottivat tasapelipisteet. Viimeksi JJK oli hallinnut peliä Helsingissä, mutta kotijoukkue pystyi pitämään tasurin.

KPV puolestaan otti kaksi kertaa peräkkäin rumasti nokkaansa (KuPS ja VIFK voittivat 3-0), jonka jälkeen seurajohto ryhtyi herättelemään joukkuettaan. Kokenut valmentaja Hannu Touru sai lähteä ja vastuun otti kakkos-valmentajana toiminut entinen Jaron liigapeluri Arto Halonen. Halosen työnäyte sujui mallikkaasti, sillä paikallisottelussa kovakuntoinen GBK kaatui maalein 4-3.

– Avainasia JJK:a vastaan on kuinka pystymme hyödyntämään omat vahvuutemme ja vastaavasti estämään JJK:a käyttämästä parhaita aseitaan, toteaa Halonen.
– JJK iskee aktiivisesti ja fyysisesti ylhäältä kiinni ja sillä on erittäin vaarallinen kärkipari Tunde Wusu ja Tommi Kari. JIPPO riisui JJK:n aseista kovalla taistelulla ja samaan meidänkin on pystyttävä, suunnittelee Halonen.
Wusu on ykkösen maalipörssin kärkinimi 13 osumallaan. Tommi Kari puolestaan on tehnyt seitsemän osumaa. Vertailuksi KPV:n ykköstykkinä on kolme maalia viimeistellyt Tommy Torvikoski.

KPV saa pelikiellosta vapautuvat Petri Piispasen ja Lawrence Smithin kokoonpanoon. Pitkin kesää akillesvaivoista kärsinyt ja GBK-ottelussa tauolta vaihtoon jäänyt Hannu Ypyä on jälleen kysymysmerkki. Niko Kalliokoski on vielä tämän ottelun poissa ollessaan häämatkalla.

– Pientä hienosäätöä joukkueeseen tehdään. Tuskin kuitenkaan erotan loistavan ottelun keskikentän keskustassa pelannutta kaksikkoa Tuomas Uusimäki – Janne Suutari, paljastaa Halonen. KPV:n tuore 20-vuotias nigerialaispelaaja Obi Ike on myös kokoonpanossa, samoin Jaro-laina Tom Melarti.

www.kpv.fi / fcjjk.com