Uutiset / 2007 / Kotona vaikeaa – pirteä VIFK pakotti JJK:n tasapeliin

29.08.2007

JJK ei onnistunut käyttämään rästiottelun mahdollisuuksia hyväkseen haluamallaan tavalla sillä pirteästi esiintynyt VIFK nousi pistejakoon 2-2 numeroin. Näin JJK kavensi eroa sarjataulukon kakkospaikalla olevaan KuPS:iin vain pisteellä kun muuhunkin olisi ollut mahdollisuuksia.

Kolealla ja märällä Harjun stadionilla nähtiin kaksijakoinen ottelu. Ottelun avausjakson ensimmäiset 35 minuuttia olivat täysin JJK:n hallintaa. Maalihanat aukesivat 29. minuutilla kun Babatunde Wusu pääsi karkumatkalle VIFK-puolustukselta ja 1-0 viimeistely oli totutun varmaa. 2-0 maali syntyi 34. minuutilla kun Janne Hannulan hienosta esityöstä Teemu Pulkkinen (kuva) tuikkasi isännät turvalliselta näyttäneelle karkumatkalle.

Vaasalaisten viime otteluiden positiivinen ilme löytyi kuitenkin nopeasti JJK-maalin jälkeen. 38. minuutilla Tomislav Krstevski irtosi JJK:n keskuspuolustukselta ja hyökkääjä kavensi taukotilanteeksi 2-1 lukemat. VIFK jatkoi tauon jälkeen edelleen aktiivisesti ja pirteä esitys toi 2-2 tasoituksen 58. minuutilla. JJK:n puolustusrikkeestä seuranneen vapaapotkun iski Miikka Tuovila hienosti Matti Salkojärven yli maalin vasempaan yläkulmaan.

JJK:n kärkikaksikolle avautui hyvät maalintekopaikat toisella jaksolla ratkaista ottelu. 54. minuutilla Tommi Kari pelattiin läpi mutta VIFK-vahti Thomas Kolam peitti mainiosti. 80. minuutilla Tunde vapautui avopaikkaan mutta sijoitus aukesi niukasti vaasasalaismaalin ohi. Ottelun lopputulos oli lopulta melko oikeutettu sillä JJK ei saanut toisella jaksolla ensimmäisen jakson kaltaista otetta itselleen ja VIFK:in toisen jakson vahva esitys nosti joukkueen ansaittuun tasatulokseen.

JJK jatkaa sarjaotteluitaan ensi sunnuntaina Harjun Stadionilla kun vastustajaksi saapuu TPV Tampereelta.

JJK: Salkojärvi, Hannula, Sinisalo, Häkkinen J-M. (46 min Lehtonen), Latikka, Pulkkinen, Leppänen, Kotamäki (67 min Veijonen), Järvinen (63 min Alhonen), Wusu ja Kari.

Yleisömäärä: 1.085 katsojaa