Uutiset / 2007 / Kaikkien aikojen Veikkausliigakausi takana

22.11.2007

 

Mielenkiintoinen ja menestyksekäs Veikkausliigakausi 2007 on saatu nyt palkintojenjakoa myöten päätökseen. Pelaajalegenda Atik Ismailin sanoin olemme saaneet kokea kaikkien aikojen kovatasoisimman kotimaisen pääsarjakauden – sekä kentillä että niiden ulkopuolella.

Tänä vuonna Veikkausliigaa seurasi lähes 90 000 katsojaa viime kautta enemmän ja onnistuttiin saavuttamaan historiallisen puolen miljoonan katsojan raja. Kokonaiskatsojamääräksi kirjattiin kaikkien aikojen ennätys, 541 612 katsojaa, jossa on miltei 20 %:n kasvu edellisvuoteen verrattuna. Myös ottelukohtainen yleisökeskiarvo jatkoi vankkaa kehityskulkuaan jo viidettä kautta peräjälkeen, nousten nyt jo miltei kolmeen tuhanteen katsojaan ottelua kohden. Tarkalleen keskiarvo oli 2976.

Kausi sujui erinomaisesti myös kilpailullisesti. Ensimmäistä kertaa suomalaisen jalkapallon historiassa kaikki viisi europeleihin selviytynyttä Veikkausliigajoukkuetta kaatoivat avausvastustajansa ja selvisivät vähintään toiselle kierrokselle. Lisäksi edelleen hallitseva mestari Tampere United oli todella lähellä Mestarien liigan lohkovaiheen paikkaa. Vain muutama päivä liigan päättymisen jälkeen moni seura on tiedottanut organisaation vahvistumisista sekä muista positiivisista signaaleista. Tästä on hyvä jatkaa ensi kauteen.

Myös medianäkyvyyden saralla rikottiin aiemmat ennätykset. Veikkausliigalla oli kauden aikana noin 70 miljoonaa tv-kontaktia kuukaudessa ja printtimedian osalta päästään koko vuoden osalta reilusti yli miljardiin lukijakontaktiin. Kasvuprosentit ovat mittarista riippuen noin 20 – 50 % edellisvuoteen verrattuna. Tulosten valossa voidaankin väittää, että Veikkausliiga on vahva media ja pystyy tuottamaan huomattavaa hyötyä kumppaneiden liiketoiminnallisten ja markkinoinnillisten tavoitteiden saavuttamisessa.

– Emme kuitenkaan tyydy jo saavutettuun, vaan haluamme edelleen kehittää toimintaamme. Visiomme on olla kiinnostavin urheilubrändi Suomessa, ja siihen pääseminen edellyttää pitkäjänteistä ja suunnitelmallista työtä. Tulosten mukaan olemme oikealla tiellä, Veikkausliigan toimitusjohtaja Jan Walden sanoo.

– Tämä kaikki ei olisi millään tapaa mahdollista ilman loistavia ja aktiivisia yhteistyökumppaneita sekä kannattajia. Niinpä haluammekin kiittää kaikkia tänä vuonna toiminnassamme mukana olleita yrityksiä ja henkilöitä, kannattajia ja seuroja sekä pelaajia, valmentajia ja taustajoukkoja, jatkaa Walden.

www.veikkausliiga.com