Uutiset / 2007 / JJK:n uskomaton Cup-tarina jatkuu – MyPa nurin 2-0

12.07.2007

JJK:n vahvat esitykset Suomen Cupissa saivat jatkoa aurinkoisella Harjun Stadionilla kun 7. kierroksen otteluun saapui vastustajaksi Veikkausliigan kuumin joukkue MyPa Myllykoskelta.

Ottelun lähtökohdat olivat erittäin mielenkiintoiset sillä JJK:n mainio taival ja pirteät esitykset tämänkautisessa Ykkösessä ja Harjun ennätysyleisö (3.378) loivat tunnelmaa ja jännitystä osaltaan.

”Jalkapalloihmisenä täytyy sanoa että tapahtuma oli erittäin hieno. Ikävää vain oli se että jouduimme kokemaan häviäjän osan”, MyPa-luotsi Ilkka Mäkelä totesi pelin jälkeen. ”Olimme perehtyneet JJK:n pelitapaan huolellisesti ja voittoisasta TamU-ottelusta emme vaihtaneet kuin kaksi avauksen miestä eli haimme jatkopaikkaa täysillä”, Mäkelä jatkoi. ”Puolustuspelaamisessamme oli tänään yllättäviä vaikeuksia. Jouduimme kamppailussa erittäin lujille sillä olemme päässeet useassa liigaottelussa huomattavasti helpommalla”, Mäkelä antoi tunnustusta JJK:n esitykselle.

JJK:n valmentaja Ville Priha kehui myös tapahtumaa ja joukkueensa esitystä. ”Ensimmäinen jakso ei ollut vielä aivan parasta joukkueelta mutta paransimme toiselle jaksolle. Varsinkin prässimme toimi jo aivan eri tavalla”. ”Erityisen iloinen olen siitä että taas liigajoukkueen jalat hyytyivät jatkoajalla ja saimme näin tarvittavan ratkaisun”, Priha analysoi.

JJK siirtyi 1-0 johtoon aivan jatkoajan ensimmäisen puoliskon lopulla (105 min). Tommi Kari ja Babatunde Wusu pohjustivat paikan Vesa-Matti Alhoselle 18 metriin ja Alhosen kierteinen laukaus löysi MyPa-maalin ylänurkan ja Janne Korhonen oli yllätetty myllykoskelaisten maalissa. MyPa ei löytänyt jatkoajan jatkuessa enää uutta vaihdetta. JJK iski lopullisen niitin kamppailulle 116. minuutilla kun Teemu Pulkkinen latasi pallon terävästi ohi Korhosen.

JJK onnistui kamppailussa koko joukkueena. Matti Salkojärvi teki muutaman todellä tärkeän pelastuksen maalin suulla ja koko puolustuslinja ahersi läpi kamppailun uhrautuvasti. Matti Lähitie johti keskialueen peliä mallikkaasti ja muu keskikenttä (Miettinen, Järvinen, Katajamäki) säesti häntä mainiosti. Hyökkäyskaksikko Babatunde Wusu ja Tommi Kari väsyttivät MyPan alakerran aktiivisella liikkumisellaan. Ville Priha onnistui jälleen vaihdoissaan hienosti sillä Vesa-Matti Alhonen (yläkuva) ja Teemu Pulkkinen (alakuva) toivat penkiltä kentälle tullessaan ottelun kululle ratkaisevan panoksensa.

JJK:n kokoonpano