Uutiset / 2007 / JJK:n B-nuoret nousivat tasapeliin

06.05.2007

JJK:n B-nuoret nousivat lopulta tasoihin Ykkösen Pohjoislohkon kotiottelussa Rovaniemen Palloseuraa vastaan, oltuaan kaksi kertaa tappiolla ottelussa. Lopputulos 2-2 (1-1). ”Joukkueelta todella hieno nousu, tärkeä piste”, totesi joukkueenjohtaja Pekka Lainas ottelun jälkeen.

Tasainen kamppailu
Vehkalammella pelattu ottelu oli tasaista vääntöä koko ottelun ajan. Ottelun alussa JJK rynni vauhdilla ja prässäsi ylhäältä kiinni RoPSin puolustukseen. Tuloksena oli 3 ylärimaa kolmen ensimmäisen minuutin aikana, mutta ei maalia. Kesken kotijoukkueen painostuksen sattui JJK:n maalivahti Jani Hiekalle paha arviointivirhe ja RoPS hyökkääjä Sami Soppelo pääsi siirtämään pallon tyhjään maaliin, kun ottelua oli pelattu 14 minuuttia. Maali sekoitti JJK:n pelin ja vierasjoukkue sai otteen pelistä. Juuri ennen taukoa kentälle vaihdettu Mikko Pietilä onnistui karkaamaan RoPS:n puolustukselta ja hän keskitti pallon tarkasti maalille, jossa Pietari Olsbo (39 min) oli päineen paikalla ja puski pallon varmasti verkkoon. Todella hieno keskitys Mikolta ja upea viimeistely Pietarilta. Ennen tasoitusta JJK:n maalivahti Jani Hiekka torjui rankkarin. Laukaus oli hyvä, mutta Janin torjunta oli vielä parempi.

Hiekka piti joukkuetta pystyssä toisella puoliajalla
Toisella puoliajalla RoPS siirtyi ensin Santeri Viitasaaren upealla kaukolauksella johtoon 1-2. Miestenkin sarjassa jo pelanneen Viitasaaren hevosenpotkulle ei JJK-vahti voinut mitään. Jani piti kuitenkin joukkuetta pelissä mukana monella hienolla torjunnallaan. Kuusi minuuttia vierasjoukkueen johtomaalin jälkeen JJK sai rankkarin. Kovan painostuksen jälkeen joutui Viitasaari torjumaan pallon kädellä maaliviivalta josta sai samalla punaisen kortit. Rankkarin laukoi maaliin varmasti Eero Markkanen. Näin ottelussa päädyttiin tasatulokseen 2-2.

Olsbo mietteliäänä
JJK:n valmentaja Pekka Olsbo oli pelin jälkeen mietteliäänä. ”Olipa kumman haluton ja intohimoton esitys meiltä. Lisäksi alakerrassa tehtiin useita aivan käsittämättömiä virheitä. Onneksi kärkimiehet  ja maalivahti onnistuivat omissa tehtävissään. Tasatulos kuvaa kyllä ottelun tapahtumia hyvin. Ei me oikein sen enempää tuosta ansaittu. Paljon jäi vielä parannettavaa tulevin otteluihin”.