Uutiset / 2007 / JJK-HJK kierroksen ottelu – ei kahta ilman kolmatta JJK-yllätystä?

25.09.2007

 

Ykkösen kärkijoukkueisiin lukeutuva JJK on ollut tämänvuotisen Suomen Cupin yllättäjä, sillä se on ehtinyt taipaleellaan kaatamaan jo kaksi Veikkausliigajoukkuetta. Torstaina kahdeksannen kierroksen ottelussa sille vastaan asettuu HJK. Kohtaaminen on samalla Suomen Cupin Kierroksen Ottelu.

HJK nöyränä JJK:n vieraaksi

Jyväskylässä on menossa valtava jalkapallohuuma, sillä Harjun Stadionin odotetaan täyttyvän ääriään myöten torstain otteluun. JJK:n päävalmentaja Ville Priha tiedostaa, että matkaa on vielä rutkasti jäljellä nostamaan Antero Nymanin muistopokaalia.

– Ottelua tietenkin odotetaan kovasti. Olemme tehneet cupissa jo kaksi isoa yllätystä ja olemme päässeet kahdeksan joukkoon. Meidän täytyy kuitenkin tehdä vielä kolme yllätystä voittaaksemme cupin, muistuttaa Priha.

HJK-leirissä on myös huomioitu JJK:n hyvät otteet cupissa.

– Emme todellakaan lähde otteluun takki auki. Jyväskylään matkaa erittäin nöyrä HJK. Cup on meille tärkein tapahtuma loppukaudella, HJK:n peräsimeen kesken kauden tullut Aki Hyryläinen vakuuttaa.

– Jyväskylässä on odotettavissa täysi katsomo ja yleisö on siellä varmasti 12. pelaaja. Hieno futiskarnevaali on tulossa, Hyryläinen jatkaa.

Myöskään Priha ei usko ylimieliseen HJK:n joukkueeseen.

– Suomen Cup on tällä hetkellä HJK:n tärkein tavoite. He eivät tule tänne aliarvioimaan meitä ja he ovat valmistautuneet otteluun hyvin. Heillä on valmentajan vaihdoksen myötä lisävirtaa joukkueessa ja maanantaina otettu voitto paransi joukkueen tilannetta. Harjulle saapuu hyvävireinen HJK.

Hyryläinen myöntää, että maanantaina Veikkausliigassa FC Interistä otettu voitto helpotti joukkueen tilaa.

– Olo oli totaalisen helpottunut voiton jälkeen. Meillä on ollut hyvä ilme päällä joukkueessa muutenkin, mutta eilinen voitto varmasti laukaisi monen oloa. Joukkueessa on tällä hetkellä erittäin vapautunut tunnelma.

JJK taisteli keskikesästä pitkään myös noususta Veikkausliigaan, mutta viime aikoina esitykset ovat hieman heittelehtineet. Priha ei ole kuitenkaan huolissaan joukkueensa tilasta.

– Meidän puolustuspelimme on ollut hieman ailahtelevaa viime aikoina. Tulokset ovat olleet ehkä huonompia kuin pelimme. Olemme periaatteessa jokaisessa ottelussa luoneet huomattavasti enemmän maalipaikkoja kuin vastustaja. Siinä mielessä hyökkäyspeli on toiminut hyvin. Puolustuspeliin täytyy kuitenkin kiinnittää huomioita, korostaa Priha.

JJK:n tehokaksikkona on koko kauden häärinyt kärkipari Babatunde Wusu-Tommi Kari. Hyryläisen mukaan JJK on tarkkaan vakoiltu ja analysoitu.

– Olemme katsoneet JJK:n erittäin tarkkaan ja meillä on tarkat tiedot heidän heikkouksistaan ja vahvuuksistaan. Tiedämme toki, että kärkipari Wusu-Kari on heidän vaarallisin osa, mutta toisaalta meillä on vastaan heittää Suomen parhaat pelaajat.

Priha myöntää, että pelaajamateriaalilla JJK ei voi kilpailla HJK:n kanssa, mutta toivoo suurilukuisesta yleisöstä lisävoimia joukkueelleen.

– Täytyyhän yleisön antaa joka jätkälle lisäenergiaa. HJK:lla on paremmat yksilöt kuin meillä, joten tarvitsemme lisäenergiaa yleisöltä jotta pelaajat pystyvät ylittämään rajansa. Sitä kautta meillä on mahdollisuus pommiin, Priha heittää haasteen yleisölle.

Ottelu Harjun Stadionilla alkaa torstaina klo 16.30. Yleisöä kehoitetaan saapumaan otteluun ajoissa, sillä otteluun odotetaan jopa yli 5000 katsojaa.

Kuva: HJK-kapteeni Mika Nurmela johdattaa joukkueensa torstaina täpötäydelle Harjun Stadionille kun joukkueet kamppailevat Suomen Cupin välieräpaikasta.

www.palloliitto.fi / fcjjk.com