Uutiset / 2007 / JJK Akatemia aloitti voitokkaasti lopputurnauksessa

10.07.2007

JJK Akatemia aloitti hienosti kuuden parhaan talenttiakatemian SM-lopputurnauksen Eerikkilässä kun JJK kaatoi lohkonsa avausottelussa FC Kooteepee Akatemian 2-0 (1-0).

Iltapäivän ensimmäisessä ottelussa JJK kohtasi eilen urakkansa aloittaneen KooTeePeen. Jyväskylä hallitsi ottelua hienokseltaan alusta lähtien. Liikkuvat keskisuomalaiset olivat aktiivisempia hyvin taistellutta, mutta selkeästi väsynyttä kotkalaiseryhmää vastaan. Ensimmäisellä puoliajalla avopaikat olivat kutenkin vähissä. JJK:n Patrik Poutiainen karkasi kerran nopeassa hyökkäyksessä, mutta muuten joukkueiden puolustukset pelasivat tarkasti. Ottelun 38.minuutilla JJK:n kärki Zakaria Abahassine löysi kuitenkin tilaa puolustuksessa ja vei tarkalla laukauksella JJK:n puoliaikajohtoon.

Toisella puoliajalla JJK iski ratkaisun jo alussa. Abahassine oli jälleen asialla 52.minuutilla kotkalaispuolustuksen uinahtaessa. Kärkäs hyökkääjä käytti tehokkaasti virheen hyväkseen ja vei JJK:n jo kahden maalin karkumatkalle. FC KooTeePee Akatemia pystyi kuitenkin hyödyntämään toisella puoliajalla passiivisemmin pelanneen JJK:n vetäytymisen ja hallitsi ottelun loppua. Kotkalaiset pääsivät muutamaan ylivoimahyökkäykseen, mutta kavennus jäi tekemättä. Näin JJK pelaa 2-0 voiton jälkeen huomenna lohkovoitosta HJK:ta vastaan.

Kuva: ”Sakke” Abahassine oli tehokas FC Kooteepeetä vastaan

Maajoukkuevalmentajat palkitsivat ottelun pelaajat: 3p Zakaria Abahassine (JJK), 2p Patrik Poutiainen(JJK), 1p Ville Teelahti (FC KooTeePee)

JJK Akatemia: 30. N-V Laitinen – 2.Janatuinen, 3.Kari, 4.Saukkonen, 12.Tapaninen(-65) – 6.Khaym Aftab(-78), 23.Poutiainen, 7.Lahtinen – 21.J-P Laitinen(-46), 22.Ahonen(-23), 5.Abhassine. Vaihtopelaajat: 1.Myllymäki, 10.Torkkeli(+65), 11.Kautto(+23), 13.Hafas, 15.J.Abahassine, 16.Markkula(+46), 17.Kastarinen, 19.Ojala(+46), 24.Lamberg(+78), 27.Nykänen, 29.Eerola, 31.Kairaluoma

FC KooTeePee Akatemia: 88.Sjöblom – 4.Kaunisjärvi(-55), 6.Vanhala(-46), 17.Teelahti, 23.Peltola – 9.Haavisto(-46), 25.Järviniemi, 14.Marttila(-67), 22.Parpala – 10.Raanti, 15.Kalatsev. Vaihtopelaajat: 1.Malm, 2.Vainio(+46), 7.Rosenblad, 8.Laaksonen(+46), 11.T Raanti(+67), 16.JOkela, 20.Ruuskanen, 28.Pokki