Uutiset / 2007 / J-P. Nuutinen vieraili Montenegron Palloliiton päämajassa

18.04.2007

 

JJK on tullut tunnetuksi nyt myös Montenegrossa. JJK Junioreita useita vuosia valmentanut entinen JYP:in maalitykki Juha-Pekka Nuutinen vierali Montenegron Palloliiton päämajassa. Nuuti tapasi vierailun aikana Montenegron Palloliiton pääsihteerin Momir Durdevacin ja lehdistövastaavan Aleksandar Radovicin. Herrojen kaulaa lämmittää koleina ja tuulisina päivinä nyt myös oma JJK- kaulaliina. Lisäksi yksi JJK-kaulaliina tulee toivottavasti  komistamaan Montenegron Palloliiton uuden päämajan seinää, kun päämajalle valmistuu uudet tilat uudistetun päästadionin eteläpäätyyn.  Kuva: Nuuti lahjoittaa JJK-viirin ja kaulaliinan pääsihteeri Durdevacille.

”Täällä jalkapallossa kuten monessa muussakin asiassa ovat läsnä uuden ja nuoren valtion tapa toimia. Halutaan omaa, itsenäistä sekä uutta nopeassa tahdissa”, Nuuti toteaa. ”Palloliitolla oli kovasti töitä Uefa-jäsenyyden saamisessa ja seuraavaksi he valmistelevat hakemustaan Fifa-jäsenyydestä toukokuun Fifa- kokoukseen”. ”Oli hienoa, että heillä on ollut aikaa ottaa minut vastaan ja pyrkiä järjestämään tapaamisia kiireen keskellä”, Nuutinen kiittelee.

”Herrat järjestivät minulle viralliset luvat vierailla seuroissa ja seurata harjoituksia ja pelejä. Olen saanut elää hienoja jalkapallokokemuksia maassa, jossa jalkapallolla on merkittävä asema”, Nuuti ihastelee.

”Oma roolini on ollut tämän kevään aikana lähinnä tutustua paikalliseen kulttuuriin ja ihmisten tapaan toimia sekä siviilissä, että jalkapallon parissa. Pääsihteerin kanssa alustavasti ideoimme ja puhuimme mahdollisesta valmentajien kouluttamisesta esim. jalkapallokoulujen yhteydessä, talenttivalmennuksen organisoinnista sekä apuvalmentajana toimimisesta joko pääsarjaseurassa tai maajoukkuevalmentajien apuna.”.

”Yksi näkymätön vastustaja on ajoittain kieli, sillä vain osa montenegrolaisista puhuu paikallisen kielen lisäksi englantia. Moni asia on siis vielä auki, koska maa on vasta herännyt hoitamaan itse kaikki asiansa myös jalkapallon osalta.”

”Opintomatkani montenegrolaiseen jalkapallokulttuuriin on kuitenkin alkanut erinomaisesti. Erilaisia lähestymistapoja toteuttaa harjoittelu ja pelitaktiikka on kirjautunut mieleeni. Tunteikas yleisö peleissä ja ystävällinen auttavainen kansa ovat täydentäneet opintomatkani alkutaivalta”, Nuuti päättää.

”Terveiset Montenegrosta!”

Nuuti

fcjjk.com